Kandidatkinja za predsjednicu Republike u novom mandatu Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu svoje predizborne promidžbe danas je posjetila Novu Gradišku, gdje se družila  s građanima, a zatim je sudjelovala na Slavonskom doručku u restoranu Slavonski Biser. 

Grabar-Kitarović je na Trgu dr. Franje Tuđmana pozdravljala brojne okupljene, a mnogi su joj prilazili i rukovali se. Prilazeći Grabar Kitarović i pozdravljajući se s njom Novogradiščani su joj iskazivali zadovoljstvo i podršku.

Njezinu nazočnost pozdravio je i župan brodsko – posavski, Danijel Marušić.

– Mogu reći da je predsjednica tijekom svog mandata pronosila hrvatsko ime diljem svijeta, ali riješavala je probleme i u Slavonskom Brodu po pitanju onečišćenog zraka. Nedavno je primila i predstavnike Đure Đakovića, i da će u okviru svojih mogućnosti nastojati pomoći. Uvijek se borila za interese Hrvata. Znam da je napravila samo dobro za mjesto Hrvatske – jedne male, ali važne države u svijetu, ali i ovdje. Osobno smatram da ima dobar program, da je dobro radila i da će biti sadašnja i buduća predsjednica Republike Hrvatske – izjavio je Marušić 

Prije Slavonskog doručka aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović položila je vijence i zapalila svijeće na Trgu dr. Franje Tuđmana na spomen poprsju prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, te na spomen obilježju poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima. 

Nakon toga uslijedio je Slavonski doručak u restoranu Slavonski Biser gdje je prigodnim riječima pozdravila sve prisutne. 

– Dragi prijatelji, dobro jutro svima. Hvala što ste se okupili na ovom zajedničkom doručku u ovako velikom broju. Izrazita mi je čast što mogu biti svama na tipičnom Slavonskom doručku. Vjerujem da naša poljoprivreda i poljoprivredna proizvodnja ima sjajnu budućnost, i u okvirima Hrvatske i EU, ali moramo puno više uložiti u nju, posebno u male OPG-ove na kojima ona počiva. Svima vama u vrijeme dočašća želim sretan i blagoslovljen Božić, i svako dobro vašim obiteljima! Izađite na izbore 22. prosinca jer tada biramo pravac u kojem će Hrvatska ići jer želimo nastaviti rasti, želimo Hrvatsku za sve, a ne mi ili oni, želimo zajedno graditi našu budućnost – poručila je predsjednica Grabar-Kitarović

U podne aktualna predsjednica je posjetila Davor gdje je šetala i družila se s građanima na šetalištu pored reda stijegova uz rijeku Savu, a nakon toga uputila se u Slavonski Brod, gdje je održan predizborni skup.

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, svoj posjet Brodsko – posavskoj županiji zaključit će u Garčinu paljenjem treće adventske svijeće i druženjem s građanima na događanju ”Advent u Garčinu”. 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakNaše nade: Pomozite ovim mladim dečkima kako bi otputovali u Švedsku
Sljedeći članakUpaljena treća svijeća na adventskom vijencu