Osnovna škola “Mato Lovrak” ugostila je učitelje i učenike OŠ Okučani povodom održavanja zajedničkog projekta pod nazivom “Književni most”.

Hvale vrijedan projekt organiziran je s ciljem poticanja djece na čitanje van škole i obvezne lektire, te poticanje stvaralačkog pisanja.

U sklopu projekta sudjelovali su učenici 3.a razreda OŠ “Mato Lovrak” i 3.b razreda OŠ Okučani, koji su pročitali Dnevnik Pauline P, Gregov dnevnik i priče Sanje Pilić. Nakon čitanja navedenih djela, izvršavali su razne zanimljive zadatke koje su im priredili njihovi učitelji i knjižničari.

Tako su mališani pisali završetak priče Šuma, vodili svoj dnevnik na uzoru priče Dnevnik Pauline P, u obliku stripa prikazali Gregov dnevnik i pisali poruke prijateljstva.

Nakon uspješno odrađenih zadataka uslijedio je kviz znanja iz pročitanih djela, koji su djeca riješila za čistu peticu.

Da ne bude sve u znaku učenja, čitanja i izvršavanja zadataka, pobrinuli su se učitelji priredivši malenima razne sportske i društvene igre.

Ovakvi projekti pokazuju da djeca jako dobro reagiraju na učenje kroz zanimljive aktivnosti koje ih drže dulje i bolje fokusirane nego klasičan način učenja. Ako ovaj projekt potakne makar jednog školarca na čitanje onda možemo reći da je poslužio svrsi.

Da bi se ovakvi projekti održavali potreban je dodatan trud i volja svih onih koji rade u školama, a u ovom slučaju to su iz OŠ “Okučani” učiteljica Ivana Gubić, učiteljica Radmila Divić Posavac, knjižničarka Kristina Dujmović i iz OŠ “Mato Lovrak”: učiteljica Ivana Franić Galik, učiteljica Biljana Milobara, knjižničar Vedran Šperanda.

Komentari
Prethodni članakDONOSIMO 13 PRETENDENATA NA 12 MJESTA – Tko iz Brodsko-posavske županije želi ući u EU parlament?
Sljedeći članakDragalić: Danas Križni put „Od križa do križa”