Književna sekcija „292“ KLD-a Rešetari proslavila je svoj Dan. Naime, 29.2. poseban je datum za pjesnike Književno-likovnog društva Rešetari jer njihovo ime nosi upravo taj broj koji simbolizira neobičan i jedinstven datum u veljači koji se „pojavi“ svake četvrte, prijestupne godine.

Ovo ime, odabrali su, pojašnjavaju u znak zahvale pjesniku i prozaiku Ivanu Slišuriću koji je rođen upravo na taj datum, a koji pjesnicima KLD-a već niz godina pruža svoju podršku i podržava njihov rad.

„Svake godine nastojimo prigodno ovaj dan obilježiti kao imendan naše grupe.“ – kaže voditeljica Književne sekcije „292“ Snježana Josipović. Tradiciju su nastavili i ove 2024. godine; uz mnoštvo pročitanih autorskih stihova, tortu, darove i s puno veselja, obilježili su svoj Dan, ali i rođendan profesora Ivana Slišurića.

Pandemija ih je usporila u realizaciji planova, ali uz novoizabranu predsjednicu Dragicu Kordas nadaju se nastavku. „Dugogodišnji predsjednik Ivan De Villa odlučio je odstupiti s mjesta predsjednika KLD-a, ali iza sebe je ostavio dobre temelje na kojima ćemo nastaviti društvo graditi dalje.“ -naglasila je Snježana Josipović. U planu su pjesnički susreti, izdavanje Zbornika mladih, pjesničke zbirke kao i brojne druge aktivnosti.

Predsjednica KLD-a Rešetari Dragica Kordas zahvalila je svima na trudu koji ulažu kako bi Društvo i dalje nastavilo sa svojim radom te je zahvalila na podršci i izboru na funkciju predsjednice KLD-a.

Nakon kratkog predstavljanja svog prosvjetnog i književnog rada, profesor Ivan Slišurić uputio je riječi podrške i savjet pjesnicima. „Nemojte inzistirati na pisanju. Nemojte se siliti. Kada uzmete papir i olovku, nemojte pisati ako ste u glavi i srcu prazni. Kada vam inspiracija dođe, tada pišite. Daješ sebe, svoju nutrinu, jednom novom svijetu. I taj izlaz u svijet, otkrivanje svijetu mora imati filozofičnost.“ – dodao je.

Komentari
Prethodni članakOdlični rezultati gimnazijalaca na Županijskom natjecanju iz biologije
Sljedeći članakNova Kapela: U tijeku završni radovi na uređenju mrtvačnice