Mjesec kojemu je u središtu pozornosti knjiga i navika čitanja, slijedeći će tjedan ući u svoju završnicu i zahvaljujući organizatorima, Gradskoj knjižnica Nova Gradiška, malim i velikim zaljubljenicma u mudrost skrivenu na požutjelim stranicama, ponuditi čak nekoliko sadržaja.

Nakon prošlotjedne likovne radionice namijenjene najmlađima, osnovcima iz Davora, i novi radni tjedan počet će kreativno u Gradskoj knjižnici. Ponedjeljak, 5.studenoga rezerviran je za likovnu radionicu koju će, uz pomoć knjižničarke Anke Višić, voditi nadaleko poznati hrvatski i svjetski slikar, ilustrator i dječji pisac Stanislav Marjanović, autor “Kućnih čudovišta” i “Enciklopedije čudovišta”, ali i dobitnik najuglednijih nagrada, poput nagrade Grigor Vitez i Mali princ.

 

U radionici će sudjelovati mali kreativci, likovnjaci obje gradske Osnovne škole, zajedno sa svojim voditeljima, a radionica starta u 9.30 u prostoru dječjeg odjela knjižnice.

 

Isti dan, u ponedjeljak, u poslijepodnevnim satima kreće sadržaj za nešto starije, pa i one najstarije, koji će knjižnica realizirati u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Relković. U 18 sati u predvorju Doma kulture bit će otvorena izložba slika, kipova i fotografija pod nazivom ČITAJMO ORWELA kroz koju će se radovima predstaviti kreativna obitelj Cindrić – Oršulić: najpoznatiji iz obitelji, kipar Alojz Cindrić, te mlade,  ali novogradiškoj publici već poznate, Katarina Oršulić i Tihana Cidrić.

 

Srijeda, 7.studenoga već rezervirana za jedinstven sadržaj – otvaranje takozvane  “romske police” u knjižnici  na kojoj će  svoje mjesto naći recentna, ali i starija romska proza i poezija. Bit će to večer ugodne glazbe i intimnog druženja, ali i sjajan potez vodstva Gradske knjižnice, koje je, uvažavajući i slaveći različitost, proširilo ponudu naslova i autora.

Tjedan će završiti na poseban način iz više razloga. Ne samo da će knjižnica po prvi puta svoja vrata otvoriti u nedjelju, 11.studenoga. nego će svojim korisnicima ponuditi i iznimno kreativan način provođenja dana koji obično smatramo dosadnim.  Riječ je o kulturno zabavnom pogramu, koji je u okviru Mjeseca hrvatske knjige, osmislila knjižničarka  Renata Matijašević. Svojevrsna je to nagradna igra koja će klincima ponuditi niz iznenađenja,  a za koju, želite li sudjelovati, kao ulaznicu, morate ponijeti svoju najdražu knjigu. Jer, kako kaže i pjesnik – postoje trenuci u životu koji nam zauvijek ostaju u sjećanju i dobivaju pravu vrijednost tek kada ih podijelite s dragim osobama. Stoga, podijelite trenutke kojih se rado sjećate u nedjelju, 11.studenoga od 17 sati u prostoru Dječjeg odjela knjižnice i uvjerite se u čarobnu moć knjige i ljepotu čitanja. Jer, ima istine u onoj čuvenoj Tinovoj “knjiga nije hrana, ali je poslastica”.

Knjižničari vas s nestrpljenjem čekaju, kao i knjige koje valja pročitati.

Komentari
Prethodni članakInsieme – united , united Europe
Sljedeći članakDugo u noć, u zimsku, bijelu noć…