Protekle nedjelje 14. srpnja 2013. godine u Okučanima je završena ljetna malonogometna liga koja je trajala 15 dana i privukla više od 6 tisuća posjetitelja. Konačni pobjednik lige je ekipa “Klarić Commerce” koja je u finalu slavila nakon izvođenja sedmeraca protiv ekipe “Caffe bar Speed” 3:1.

Završnica ljetlne lige u Okučanima započela je u revijalnom tonu utakmicom između “Debelih” i “Mršavih” ili kako je to službeni komentator najavljivao, između ekipa “Diskretno popunjeni” i “Kost i koža”. Iako se onako na prvu može reći kako bi u ovom susretu uspješniji i fizički nadmoćniji bili “Mršavi”, situacija je ipak bila nešto drugačija. “Debeli” su čak i poveli 1:0, da bi se utakmica u regularnom dijelu vremena završila s rezultatom 2:2. U izvođenju sedmeraca bolji su bili “Debeli”, te su slavili u ovoj utakmici na opće zadovoljstvo cijele publike.

 

Potom je odigrana utakmica za 3. mjesto u kojoj su se sastali “Šuma Šugić” i “Dude”. Nakon vrlo zanimljive utakmice i odlično prikazane igre obje ekipe, slavile su “Dude” 0:2. Trećeplasirani su za osvojeno mjesto dobili 2.000 kn i pehar, a nagrade je uručio predsjednik Nogometnog kluba “Psunj Sokol” Matijas Dražetić. Četveroplasirana “Šuma Šugić” dobila je poklon bon Caffe bara “Speed” koji je uručio Milan Vučković.

U finalu ljetne malonogometne lige pred više od 500 gledatelja igrali su “Caffe bar Speed” i “Klarić Commerce”. Bila je to odlična utakmica u kojoj su obje ekipe dokazale zašto su zaslužile igrati u finalu. Dosta prilika je bilo s obje strane, ali i odličnih obrana vratara koji su, može se slobodno reći, bili najbolji igrači utakmice. “Skidali” su i moguće i nemoguće i tako odveli utakmicu u produžetke gdje se opet nije ništa promjenilo. Pobjednik se ipak odlučivao izvođenjem sedmeraca gdje je koncentriraniji bio vratar “Klarić Commerca” Dejan Milijević koji je odmah prvi sedmerac obranio, da bi kasnije svi sedmerci bili realizirani i “Klarić Commerce” s konačnim rezultatom 3:1 osvojio ljetnu ligu u Okučanima. Za osvojeno prvo mjesto “Klarić Commerce” je osvojio 10 000 kuna i prijelazni pehar, te mali pehar u trajno vlasništvo. Nagrade je uručio načelnik Općine Okučani Aca Vidaković. Za osvojeno 2. mjesto “Caffe bar Speed” je osvojio 4 tisuće kuna i pehar koje je uručio Ivan Golub.

Za “Caffe bar Speed” igrali su: Milivojević, Gavrlilović, Cvetković, Sljepčević, Paštar, Dražetić, Anić, Mastorac, Banović, Kulić, Grandić i Knezić.

Za pobjedničku ekipu “Klarić Commerca” nastupili su: Milijević, Aleksić, Kulundžić, Vlaović, Kurjaković, Bokan, Barišić, Kotorac, Mulac, Divković i I. Kašljević.

Prilikom dodjele nagrada najboljim ekipama turnira, proglašeni su i najbolji pojedinci lige. Za najboljeg igrača proglašen je Ivan Blažević (“Dude”), za najboljeg vratara Siniša Milivojević (“Caffe bar Speed”), a najbolji strijelac lige je bio Josip Mijatović s 12 zgoditaka.

Sve utakmice odlično su sudili Željko Ćosić i Vlatko Batljan, te kao treći sudac Darko Tomić.

Ljetnu ligu su u organizacijskom smislu natjecateljskog dijela natjecanja vrlo dobro vodili Dražen Mlinek i Slavko Kutlić. Liga je trajala 15 dana tijekom koje je nastupilo više od 160 igrača s područja Okučana, Gornjih Bogićevaca, Stare Gradiške, Lipika, Pakraca, Novske, Slavonskog Broda, pa čak i iz susjedne Bosne i Hercegovine. U organizacijskom smislu liga je odlično odrađena i svakako nema razloga da se ne organizira i sljedeće godine. Inače nekoliko godina lige nije bilo zbog izgradnje novog sportsko-rekreacijskog centra, da bi se od ove godine nastavilo s ovom tradicijom i to u pravom smislu riječi, jer kroz ovu ligu je prošlo više od 6 000 posjetitelja što je za svaku pohvalu.

Spomenimo i kako je medijski pokrovitelj lige bio i Radio Nova Gradiška.

Autor: Nikola Knežević

Komentari
Prethodni članakDVD Štivica: U vatrogasni dom uveli centralno grijanje
Sljedeći članakUvodna konferencija za projekt “Nove vještine za nove poslovne mogućnosti”