Kćerka oboljele žene navodno je 16. ožujka doputovala avionom iz turističkog posjeta Turskoj gdje je boravila šest dana.

Požežanka starije životne dobi oboljela je od koronavirusa, piše portal pozega.eu. U požešku je bolnicu, kako doznaju, primljena sinoć s visokom temperaturom, a danas su iz Zagreba stigli rezultati testa kojima je potvrđena prisutnost virusa COVID-19.

Kćerka oboljele žene navodno je 16. ožujka doputovala avionom iz turističkog posjeta Turskoj gdje je boravila šest dana. U avionu je bilo 167 putnika od kojih su neki već nekoliko dana nakon povratka osjetili simptome te im je testiranjem potvrđena prisutnost koronavirusa. Na ulazu u zemlju pri povratku iz Turske navodno nisu dobili upute o potrebi samoizolacije te je, nakon potvrđenih slučajeva bolesti, kod nekoliko putnika, turistička agencija koja je organizirala izlet, alarmirala i ostale putnike neka ostanu u samoizolaciji.

Među njima je bila i Požežanka čija majka je na temelju danas pristiglog nalaza pozitivna i hospitalizirana u požeškoj bolnici. Oboljela žena je, kako doznaje pozega.eu, srčana bolesnica.

Epidemiolozi se sada vjerojatno nadaju da kćer oboljele koja do sada nije razvila simptome bolesti, nije ostvarila više socijalnih kontakata – kako s kolegama na poslu tako i u samom gradu.

Podsjetimo, drugi je to pozitivan slučaj koronavirusa na području Požege. Prvi je zaraženi stigao sa sisačkog područja gdje je obavljao poslove u policijskoj službi.

 

Komentari
Prethodni članakI u ovim tmurnim vremenima: Trojka napala 29-godišnjaka, je li bicikli vrijedan ozljeda?!
Sljedeći članakUŽIVO S KONFERENCIJE ZA MEDIJE: Prvi dan s više pozitivnih u Brodsko-posavskoj županiji