Udruga Hrabro dijete je osmislila akciju “Karavana, šišanjem uz njih”, kojom žele ukazati na probleme ovih obitelji, prikupiti sredstva, te dati podršku djeci koja su na liječenju i ostanu bez kose.

Osnova akcije su frizerke koje šišaju prolaznike, oni koji se ošišaju ostavljaju dobrovoljni prilog u kutije koje su obilježene i postavljene u prostoru šišanja. Prilog nije obavezan tako da ima i onih koji se ošišaju besplatno. U akciji u Zagrebu na Trgu bana Jelačića prošle godine u 9. mjesecu, 11 frizerki je šišalo 10 sati, prolaznike, prošlo je bar 10000 ljudi, ošišalo se 500 ljudi, prikupljeno je 10.500 kuna. Ideja je da se ovog proljeća krene sa karavanom po većim hrvatskim gradovima Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik, Varaždin, ponovo Zagreb, Karlovac, Osijek, Sl Brod, Županja i sl. ali i inozemstvu. Otvoreni su za svaki vid suradnje i nadaju se da ćete prepoznati akciju kao dobru i korisnu.

Središnji dio akcije će biti održan ove subote 09. lipnja na trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Akcija će biti provedena od 8 sati.

Autor: Simonida Tarbuk

 

Komentari
Prethodni članakPriopćenje za javnost Miroslava Šokića
Sljedeći članakBiciklom za spas planete