5. lipnja, Svjetski dan zaštite okoliša, dan je kada se svi, bar deklarativno pravimo kako nam je stalo do okoliša, dok, istovremeno, ne vodeći računa o prirodi, uopće ne shvaćamo kako smo, upravo mi oni koji će zemlju ostaviti u naslijeđe nekim, novim klincima, ali i karika u lancu bez koje nema opstanka na planetu.

Želeći podsjetiti na značaj zaštite okoliša, kao i podići svijest o prirodi koja nas okružuje, novogradiški volonteri će, u suradnji sa Slavonskobrodskom televizijom, sutra organizirati sjajnu akciju kojom će, na najbolji način, svim sudionicima, skrenuti pozornost na vlastitu ulogu u održanju eko sustava.

U okviru Zelene akcije volonteri vas pozivaju na BICIKLIJADU, vožnju bez pobjednika, ekološko prihvatljivim vozilom, pogodnim za uporabu i u vremenima recesije.Biciklijada će startati na novogradiškom Cvjetnom trgu ( sutra, subota, 9.lipnja) u jutarnjim satima, predvidivo oko 10, a potrajati do točno u podne.Biciklistička ruta kojom će se provesti “mali zeleni”, ali i oni koji se tako žele osjećati je Cvjetni trg-Ljubibratićeva ulica-Frankopanska-Cernik ( škola), pa odmah natrag na startnu poziciju.

Zelenu akciju podržavaju Policijska uprava Nova Gradiška i grad domaćin.

Nikakva posebna fizička spremnost nije vam potrebna, također, nije važna niti marka bicikla, kažu organizatori.Jedino što je potrebno-svijest o zaštiti okoliša i ona Lorcina “mantra”-zeleno, što volim zeleno! Sretan put, vidimo se na startu!

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakKaravana “Šišanjem uz njih” ove subote u Zagrebu
Sljedeći članakProglašeno stanje elementarne nepogode za tri općine