Iako je kraj siječnja, mnogi kažu najduži i najdepresivniji mjesec u godini, sudeći prema događanjima koja se ovih dana zbivaju na širem novogradiškom području, ne bi se reklo.

Već ovog vikenda svatko tko želi izaći iz “četiri zida” i na dobar način provesti slobodno vrijeme, može pronaći nešto za sebe.

Jedanaestu godinu zaredom diljem Hrvatske večeras će se održati jedinstvena kulturna manifestacija “Noć muzeja”. Ovogodišnju “Noć muzeja” obilježit će tema “Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer, hrvatski mecena.

“Noć muzeja” večeras od 18 sati do ponoći obilježit će i Novogradiščani. U prostoru bivšeg remonta novogradiški Oldtimer club “Classic 99” i Turistička zajednica organiziraju izložbu tehničkih predmeta, kao prethodnice budućeg muzeja Prometa i tehnike.

U prostorijama Turističke zajednice od 20,00 sati bit će otvorena izložba akademskog slikara Ivice Pišonića, djelatnika Gradskog muzeja Nova Gradiška.

Članovi Kulturno umjetničkog društva “Radinje” Siče sutra u Novoj Kapeli organiziraju 18. županijsku smotru folklora “Županija igra i pjeva”. U novokapelačkom Društvenom domu posjetiteljima će se od 18,00 sati uz domaćine, predstaviti članovi Kulturno umjetničkih društava “Drežnik” iz Drežnika, “Vesela Šokadija” Gundinci i Pjevačka skupina “Tkanica”, a organizira se i izbor najljepše djevojke i snaše Brodsko posavske županije.

Mjesni odbor Bodovaljci i Konjogojska udruga “Slavonija” Slavonski Brod u nedjelju, 31. siječnja u Bodovaljcima organiziraju manifestaciju “Pokladno jahanje”. Manifestacija će početi u 12,30, potom će se povorka konjanika uputiti kroz selo. U 17,30 u Društvenom domu u Bodovaljcima počet će kulturno umjetnički program uz nastup članova Kulturno umjetničkog društva “Vrbje”, mladih snaga Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” i cjelovečernju zabavu uz Tamburaški sastav “Širok šor”.

Komentari
Prethodni članakOdržano predavanje “Volontiranje – samoodređivanje” / Foto
Sljedeći članakIzvanredno stanje u brodsko-posavskom SDP-u