Na dionici autoceste A3, između Lužana i Oriovca, jučer se oko 18.35 dogodila teška prometna nesreća kada je vozač kamiona, zbog neprilagođene brzine i i silaska s kolničke trake odnosno ne držanja smjera kretanja, sletio s ceste u kanal.

Prilikom slijetanja kamionom je zahvaćena i ograda, ali i stupići uz cestu, a nakon što se cisterna prevrnula, tegljač se zapalio. Pretakanje tekućine iz cisterne najavljeno je za današnji dan, a zasad, nasreću, nije došlo do onečišćenja okolnog tla sadržajem iz cisterne.

Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Oriovac, iako su im na terenu za pomoć bile spremne i novogradiške te slavonskobrodske kolege.

Kako saznajemo iz Policijske uprave brodsko-posavske, vozač je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u slavonskobrodskoj Općoj bolnici, ali ozljede nisu opasne po život.

Posebna prometna signalizacija na autocesti, kao i očevid trajali su do dugo u noć, a prolaznici tvrde kako je vozačka kabina bila potpuno uništena.

Foto: Ilustracija

Komentari
Prethodni članakWiFi4EU: 63 hrvatska grada osvojila vaučere za besplatni wi-fi i Nova Gradiška je na popisu
Sljedeći članakZa svaku pohvalu: General bojnik Siniša Jurković, dobitnik najvišeg gradskog priznanja, „Nagrade grada“ novčani iznos nagrade poklonio najmlađima