Memovi su jpg ili gif formati, ponekad i video klipovi, sa popratnim tekstom, a svaki mem je zasnovan na jednom konceptu, koji svaki korisnik može mijenjati, ali ne smije remetiti osnovnu strukturu.

Cilj im je da prenesu neku poruku, obično ironičnu, koja ima funkciju društvene kritike. Oni ne poznaju državne granice, a u njihov jedini ograničavajući faktor jest dostupnost interneta, što negdje ukazuje na brzinu razvoja globalne komunikacije.

Iako nikad nismo mislili da će se Nova Gradiška naći na ”meniju” kreatora memova – to se ipak dogodilo. 

Autori slika su aninomna ekipa s Instagram stranice memes_nova_gradiska_, koja je pokrenuta prije nekoliko mjeseci, a već je postala popularna među mladim, ali i starijim Novogradiščanima. 

Najčešća “meta” su im gradski bazeni, kružni tokovi, ali i Domčeva – dakle, realni problemi u našemu gradu. Jednako tako, ekipa se zna našaliti na račun maloljetnika u klubovima, samih klubova i kafića u Novoj Gradiški.

Kvalitetan humor kojim komentiraju aktualne događaje u Novoj Gradiški privukao je već gotovo tisuću fanova. Donosimo vam neke od njihovih odličnih memova:

Više memova možete pogledati OVDJE. 

Komentari
Prethodni članak4. SAJAM VJENČANJA EXCLUSIVE: Manifestaciju glamura začinila posebna iznenađenja…
Sljedeći članakStaro Petrovo Selo: Feštalo se sinoć do duboko u noć na 15. “Martinju” / foto