Šuti i plati, pa dok ide, ide…

Tako nekako ide kod nas. Važno je račune ispostaviti, što brže platiti jer ako ne platiš, zna se…

Stiže ovrha pa sudovi i tko zna što još… Jer civilizirana smo, uređena država gdje bi trebalo ići, što naš narod kaže, sve „po špagi”…

No, činjenica je da dosta puta nije tako, posebice u malim, lokalnim sredinama. Suočiti se sa sustavom, koji je, usput rečeno toliko zaštićen, ispada često puta kao nemoguća misija.

Jedna od takvih nedodirljivih tvrtki je i tvrtka „Ingres” d.o.o. iz Nove Gradiške, vlasnika Marije i Zrinka Gres.

Tvrtka je to koja predano naplaćuje pričuvu u većini zgrada u Novoj Gradiški, i kao predvodnica u tom poslu smišljeno uzima novce vlasnicima stambenih prostora u zgradama, a zauzvrat im daje gotovo ništa. Što znači ništa?!

Znači, minimalno ulaganje i održavanje zgrade, kako naš narod kaže, krparenje iliti radove po sistemu „drži vodu dok majstori odu”.

Naravno, čast izuzecima, ali stanari na Cvjetnom trgu 12 d u Novoj Gradiški nikako ne mogu reći da su zadovoljni s radom ove tvrtke.

Pusta obećanja, radovi po sistemu one dvojice legendarnih šeprtljavih majstora iz Praga „A je to”, tako nekako se može opisati „upravljanje” nad ovom zgradom u kojoj stanari itekako „masno” plaćaju danak tzv. održavanja.

Recimo samo da su u ovoj godini svoj danak za održavanje zgrade povećali gotovo sto posto, pa samo Radio Nova Gradiška mjesečno za tzv. održavanje plaća 520,00 kuna mjesečno. Naravno, tu su i ostali stanari, pa kada se to pomnoži s brojem mjeseci u godini dobije se lijepa svotica.

Netko će reći imaju oni i svojih troškova…

Imaju, ako ulažu i rade ono za što su osnovani, ako pak ne, pitanje je kuda ti novci idu?!

Stanari su nemoćni, uzalud zvanje telefonom osobno gospodina Zrinka Gresa, uzalud molbe, stanje se ne mijenja i biva sve gore. Svaka malo jača kiša ili pljusak razlog su i alarm za uzbunu.

Tako je bilo i ovoga prijepodneva, tako i svih proteklih dana.

Kiša pada, radio plavi, odgovorni u „Ingresu” ne poduzimaju ništa.

Doduše, jesu jednom poduzeli… stavili su, što kaže naš narod limeni protvan, da nam ne curi i bude dobro. Kud’ ćeš bolje?!

Vjerujemo da je svaki daljnji komentar suvišan, živjeti u 21. stoljeću i stavljati protvan na plafon da ne curi…Gospodine Gres, ako je i od Vas, previše je!

 

 

 

Komentari
Prethodni članakFantastičan svijet žena naše sugrađanke Ivane Vončina Toplek / foto
Sljedeći članakX-Men: Dark Phoenix sutra u novogradiškom kinu