Prošli tjedan na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodile se 32 prometne nesreće u kojima je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

SLAVONSKI BROD – U odnosu na sedam mjeseci prošle 2020. godine, statistika Policijske uprave brodsko-posavske poražavajuća je kada je riječ o broju osoba poginulih u prometnim nesrećama na cestama Brodsko-posavske županije. Dok ih je u tom periodu lani poginulo četvero, ove godine od siječnja do srpnja smrtno je stradalo čak 17 osoba.

To je 425 posto više u odnosu na prošlu godinu a tomu je uvelike doprinijela posljednja u nizu teških nesreća za koju se čulo daleko izvan granica Hrvatske. Naime, u samo jednoj prometnoj nesreći koja se dogodila 25. srpnja 2021., na autocesti A3 kod Slavonskog Broda, prilikom slijetanja autobusa, smrtno je stradalo deset osoba.

Prošli tjedan na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske također je bio buran. Dogodile su se 32 prometne nesreće u kojima je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

– Dominantan razlog smrtnih stradavanja u prometnim nesrećama su upravljanje vozilom nepropisnom, znatno većom brzinom od dopuštene, kao i kretanje brzinom neprimjerenom uvjetima na kolniku (zavoj, smanjena vidljivost, noć.). – izvijestili su iz policije.

Posebno su, pritom, upozorili na motocikliste u prometu.

– Na nivou Ministarstva unutarnjih poslova, u sedam mjeseci 2021. godine u prometnim su nesrećama smrtno stradale 44 osobe koje su upravljale mopedima i motociklima ili su se na njima nalazile u svojstvu putnika. Ovi podaci govore da se svaka četvrta osoba od ukupnog broja smrtno stradalih nalazila na takvom vozilu. Vozači i putnici tih vozila često su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu. – napomenuli su iz Policijske uprave brodsko-posavske.

IzvorSbplus Željka Gavranović

Komentari
Prethodni članakMožda će vas zanimati: 265 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja za mlade i male poljoprivrednike 
Sljedeći članakOdržani drežnički susreti: I ove godine zaigralo se „Kolo na medanu” / foto