Učenici 3. b razreda sa svojom učiteljicom Đurđom Kaksa uključili su se u Nacionalnu kampanju za poticanje čitanja naglas “Čitaj mi!”. Odlučili su se zbirku pripovjedaka „Sijač sreće“ Božidara Prosenjaka, stoji na stranicama škole. 

Svaki učenik je odabrao jednu pripovijetku koju je pročitao ostalim učenicima u razredu. Ova aktivnost počela je na  Svjetski dan čitanja naglas 3. veljače i nastavljena je tijekom mjeseca.

Učenici su pozorno slušali svoje vršnjake i svako čitanje  nagradili pljeskom. Na završnom satu interpretacije književnog djela  25. veljače, zaključili su da je ovo zbirka pripovjedaka koje govore  o djeci, odraslima, odrastanju i osjećajima. Pripovijetke su kratke, 
jasne, razumljive i poučne, a neke od pouka su:

  • Dječja mašta može svašta.
  • „Sreća se uzima raširenih ruku.
  • “Novac ne može zamijeniti ljubav i vrijeme koje nam poklanjaju najbliži.
  •  Ako rasteš bez ljubavi, teško ćeš ljubav nositi u sebi.
  • Sreća je u darivanju.

Poneseni ovim poukama, pridružili su se i nacionalnoj akciji darivanja slikovnica i knjiga pod geslom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!“ i poklonili 22 slikovnice  djeci u potresu nastradalom području, te 12 slikovnica za donaciju  Centru za pružanje usluga u zajednici „Kuća sretnih ciglica“ u  Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

Izvor/Foto: OŠ Ljudevita Gaja Nova Gradiška

Komentari
Prethodni članakNove hrvatske riječi: Pandemija bi mogla postati velepošast, lockdown društvostaj
Sljedeći članakPožega – Gospino polje: Korizmeno planinarsko hodočašće Katoličke gimnazije Požega