Tea Golić nova je predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Nova Gradiška, dok je njena zamjenica Mia Ostojić, odlučeno je to jučer na konstituirajućoj sjednici ovoga saziva „gradske vlasti“. U demokratskom duhu, slobodnim izborom, novi dječji gradski vijećnici odlučili su tko će njihove i interese kolega im zastupati u sljedećem programskom razdoblju.

Za vijećnike u Dječjem gradskom vijeću iz gradske Osnovne škole „Ljudevita Gaja” izabrani su Tea Golić (zamjena Ana Škarica), Mia Ostojić (zamjena Ema Senić), Ema Katičić (zamjena Irina Matošević), Marija Svilić (zamjena Karla Maras), Tara Sokić (zamjena Hana Mokricki) i Ena Milobara (zamjena Hana Karaturović).

Novi gradski vijećnici iz Osnovne škole „Mato Lovrak” su Rebeka Akmačić (zamjena Lorena Fischer), Juraj Juranović (zamjena Ivan Galicija), Matko Radošić (zamjena David Glavičić), Marko Bošnjak (zamjena Dorian Delić i Ivan Brdar (zamjena Lovro Đurić).

-Danas imamo svečano događanje u našoj Gradskoj vijećnici. Verifikacija je to novog saziva Dječjeg gradskog vijeća. Prošlih tjedana u obje škole smo imali izbore, djeca su glasovala, sve je bilo transparentno i danas smo ovdje kako bi to službeno i potvrdili. Sada imamo šest vijećnika iz Osnovne škole „Ljudevita Gaja“ i pet iz gradske Osnovne škole „Mato Lovrak“. Prošli smo tjedan održali sastanak s roditeljima ovih učenika koji su dali svoj pristanak i danas smo ovdje. Kolegice Željka Zboril i Natalija Golovrški su odradile edukaciju za voditeljice i na jednoj vrlo visokoj razini postavile ciljeve i zadatke. Vjerujem da će sve postavljene ciljeve odraditi uspješno i da će saziv ovoga Dječjeg gradskog vijeća funkcionirati uspješno. Puno je toga u gradu vezano uz djecu, niz ideja za njegovo uređenje poteklo je upravo iz Dječjeg gradskog vijeća, stoga vjerujem da će i ovaj saziv iznjedriti puno dobrih ideja koje će gradska vlast uvažiti – kaže Verica Lukačević, predsjednica Društva Naša djeca Nova Gradiška.

-Drago nam je da naša djeca nastavljaju aktivno participirati u životu našega grada. Dokaz tome je i konstiturajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća i volja učenika da nešto učine za svoj grad i poboljšanju uvjeta života u njemu. U prošlom sazivu Dječjeg gradskog vijeća rodila se ideja o projektu koji se zove „Upoznajmo svoj grad“. Zamišljen je kao niz edukativnih igara i radionica za djecu i odrasle. Djeca su fotografirala znamenitosti u našem gradu i od toga napravila tri igre; jedna od njih je križić kružić, druga je puzzle slagalica od fotografija poznatih gradskih građevina, a treća je igra memory. Projekt se nastavlja i dalje, planiramo napraviti igre na nekim višim razinama u čemu će nam pomoći novogradiška Elektrotehnička i ekonomska škola – kaže jedna od voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Natalija Golovrški.

Podršku i svu moguću potporu novoizabranim članovima Dječjeg gradskog vijeća pružio je i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, stoga s radošću očekujemo nove ideje i vizije naših najmlađih sugrađana.

 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakZimska služba spremna za nadolazeću zimu
Sljedeći članakIpak postoji jedna svjetska lista na kojoj Hrvatska dobro stoji