Operativnim programom i planom za ovu godinu rezervirane su 24 vozne jedinice koje će skrbiti o zimskom održavanju 1170 kilometara državnih, županijskih lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i dijela Sisačko-moslavačke županije,  piše Sbplus.hr

SLAVONSKI BROD – “Zima može početi” – poručila je Ksenija Jurić, direktorica Poduzeća za ceste na jutrošnjoj smotri vozila i ljudstva Zimske službe. Pripremne radnje su obavljene, i već prije pet šest dana bili smo spremni za reagiranje na zimske uvjete na cestama – kazala je Jurić.

Da je tomu tako potvrdio je i Ivica Vuletić iz Stožera Zimske službe PZC-a, istaknuvši kako su vozila zimske službe već tijekom jučerašnjeg dana, ali i jutros izašla na teren i obavljala posipanja pojedinih dionica. – Dio vozila je na terenu tako da je nemoguće da ovdje budu izložena sva vozila kojima raspolažemo. Riječ je zapravo o 24 vozne jedinice, odnosno kamiona s ralicama koji skrbe o ukupno 1170 kilometara državnih, županijskih lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i dijela Sisačko.moslavačke županije – podsjetio je Vuletić.

Naime, na području Brodsko-posavske županije PZC skrbi o svim županijskim i lokalnim cestama, dok na području Sisačko moslavačke županije pokriva šire područje grada Novska. Trenutno se PZC nalazi pred potpisivanjem ugovora za održavanje i svij županijskih lokalnih cesta na području Požeško-slavonske županije.

– Riječ je o ugovoru koji će, vjerujemo, stupiti na snagu s prvim danom iduće godine. Tada bismo za održavanje dobili dodatnih 480 kilometara cesta zbog čega bi na postojeće 24 već angažirane vozne jedinice trebali dodati i šest novih – kazao je Vuletić, podsjetivši kako vozači moraju znati da u sklopu čišćenja i održavanja cesta postoji plan i program kojega se u PZC pridržavaju. S tim da ponekad odrade i više od propisanog. 

U ovom trenutku u silosima i pod nadstrešnicama imaju oko dvije tisuće tona soli. Riječ je o količini koja je, tvrde u PZC-u dostatna. – Te će se količine, kako bude trošene dopunjavati tako da razloga za brigu nema. Uz sol i vozila spremno je i ljudstvo, koje ima iskustva iz ranijih godina te su spremni odreagirati na sve situacije koje su pred njima u zimskom razdoblju – kazala je Jurić, pozvavši pri tome vozače na razumijevanje i strpljenje kad je u pitanju čišćenje prometnica, obzirom da se ono obavlja po prioritetima.

no images were found

Komentari