Operativnim programom i planom za ovu godinu rezervirane su 24 vozne jedinice koje će skrbiti o zimskom održavanju 1170 kilometara državnih, županijskih lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i dijela Sisačko-moslavačke županije,  piše Sbplus.hr

SLAVONSKI BROD – “Zima može početi” – poručila je Ksenija Jurić, direktorica Poduzeća za ceste na jutrošnjoj smotri vozila i ljudstva Zimske službe. Pripremne radnje su obavljene, i već prije pet šest dana bili smo spremni za reagiranje na zimske uvjete na cestama – kazala je Jurić.

Da je tomu tako potvrdio je i Ivica Vuletić iz Stožera Zimske službe PZC-a, istaknuvši kako su vozila zimske službe već tijekom jučerašnjeg dana, ali i jutros izašla na teren i obavljala posipanja pojedinih dionica. – Dio vozila je na terenu tako da je nemoguće da ovdje budu izložena sva vozila kojima raspolažemo. Riječ je zapravo o 24 vozne jedinice, odnosno kamiona s ralicama koji skrbe o ukupno 1170 kilometara državnih, županijskih lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i dijela Sisačko.moslavačke županije – podsjetio je Vuletić.

Naime, na području Brodsko-posavske županije PZC skrbi o svim županijskim i lokalnim cestama, dok na području Sisačko moslavačke županije pokriva šire područje grada Novska. Trenutno se PZC nalazi pred potpisivanjem ugovora za održavanje i svij županijskih lokalnih cesta na području Požeško-slavonske županije.

– Riječ je o ugovoru koji će, vjerujemo, stupiti na snagu s prvim danom iduće godine. Tada bismo za održavanje dobili dodatnih 480 kilometara cesta zbog čega bi na postojeće 24 već angažirane vozne jedinice trebali dodati i šest novih – kazao je Vuletić, podsjetivši kako vozači moraju znati da u sklopu čišćenja i održavanja cesta postoji plan i program kojega se u PZC pridržavaju. S tim da ponekad odrade i više od propisanog. 

U ovom trenutku u silosima i pod nadstrešnicama imaju oko dvije tisuće tona soli. Riječ je o količini koja je, tvrde u PZC-u dostatna. – Te će se količine, kako bude trošene dopunjavati tako da razloga za brigu nema. Uz sol i vozila spremno je i ljudstvo, koje ima iskustva iz ranijih godina te su spremni odreagirati na sve situacije koje su pred njima u zimskom razdoblju – kazala je Jurić, pozvavši pri tome vozače na razumijevanje i strpljenje kad je u pitanju čišćenje prometnica, obzirom da se ono obavlja po prioritetima.

no images were found

Komentari
Prethodni članak”Lovrakovci” postigli odlične rezultate na natjecanju iz stolnog tenisa
Sljedeći članakKad se najmlađi „uhvate politike“: Održana konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća / foto