Još jednu uspješnicu hrvatskoga glumišta ljubitelji kazališta sinoć su imali su prigodu vidjeti na kazališnim daskama dvorane “Relković”. Ovoga puta ugostili smo glumce Teatra “Exit” sa sjajnom predstavom “Balon”, predstavom koja je nakon smijeha i dobrih vibracija, neočekivanim obratom i tužnim završetkom na kraju ostavila novogradišku publiku “bez daha”.

Sjajni glumci Krešimir Mikić, Vilim Matula, Branka Trlin i Judita Franković sigurno su gledatelje proveli kroz sve tajne života glumca, ali nas i podsjetili na životne, svakodnevne probleme s kojima se susrećemo i s kojima smo okruženi.

Pirandelovski isprepletene paralelne realnosti ove predstave propituju iscjeljujuću snagu glumački razigranoga storytellinga.
Stoga su, neka od najvećih imena hrvatskoga glumišta sinoć nastavila u predstavi “Balon” već poznatu exitovsku tradiciju bravuroznoga glumačkog teatra u kojem do izražaja dolazi moć glumačke transformacije.
Balon je predstava o Glumcu – o iluziji koju on stvara i kojom putuje sve dok se ne susretne sa samim sobom, predstava o Glumčevu identitetu, o tome za koga i zašto on uopće igra svoju igru.

Predstavu sklopljenu od komičnog i tragičnog gdje ono teško, psihološki poduprto okružuje komičnu priču, exitovci su dobro ispričali, kroz igru između svakodnevice, kazališta, umjetnosti i crnih tema. Gubici koji nam odvlače pažnju od veselih dijelova tu su kako bi nas upozorili na stvarnost i sreću koja nas prati i sastavni je dio naših života.

U svakom slučaju, još jedna odlična predstava i “pun pogodak” organizatora, Pučkog otvorenog učilišta “Matija Antun Relković”.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakIzložba povodom 10 godina Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brodu
Sljedeći članakUhvaćen 20-godišnji provalnik iz Okučana, za ostalima se traga