Sinoć je u novogradiškom Gradskom muzeju, povodom 10 obljetnice Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brodu i Dana europske baštine, svečano otvorena izložba prikaza rada odjela. 

Koncepcija izložbe osmišljena je na način da prezentira presjek desetogodišnjeg rada Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brodu u domeni dokumentiranja, istraživanja i zaštitnih radova  obnove kulturnih dobara na području Brodsko posavske županije. 

Organizatori ove vrijedne izložbe su Konzervatorski odjel u Slavonskom Brodu i Gradski muzej Nova Gradiška, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i ministrice Nine Obuljen Koržinek, dok su autori izložbe i postave Željka Perković i Ratko Ivanušec uz potporu i pomoć Danijele Ljubičić Mitrović i Marije Mihaljević koje su ponosne na dugogodišnji rad odjela. 

Izložbu koja prikazuje kulturna dobra i baštinu, popraćenu prezentacijama o kulturnim dobrima Brodsko posavskog kraja otvorila je predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić pred brojnim novogradiškim ljubiteljima kulture. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakFran Rakonić završava godinu vrhunskim rezultatima
Sljedeći članakKad čuješ disanje publike: Glumci Teatra “Exit” oduševili novogradišku kazališnu publiku