Sinoć je u novogradiškom Gradskom muzeju, povodom 10 obljetnice Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brodu i Dana europske baštine, svečano otvorena izložba prikaza rada odjela. 

Koncepcija izložbe osmišljena je na način da prezentira presjek desetogodišnjeg rada Konzervatorskog odjela u Slavonskom Brodu u domeni dokumentiranja, istraživanja i zaštitnih radova  obnove kulturnih dobara na području Brodsko posavske županije. 

Organizatori ove vrijedne izložbe su Konzervatorski odjel u Slavonskom Brodu i Gradski muzej Nova Gradiška, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i ministrice Nine Obuljen Koržinek, dok su autori izložbe i postave Željka Perković i Ratko Ivanušec uz potporu i pomoć Danijele Ljubičić Mitrović i Marije Mihaljević koje su ponosne na dugogodišnji rad odjela. 

Izložbu koja prikazuje kulturna dobra i baštinu, popraćenu prezentacijama o kulturnim dobrima Brodsko posavskog kraja otvorila je predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić pred brojnim novogradiškim ljubiteljima kulture. 

no images were found

Komentari