Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 20. do 26. srpnja, dogodilo se 17 prometnih nesreća (4 s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom) u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene, do su 3 osobe lakše ozlijeđene.

I prošli tjedan, kao i prethodnih, policijski službenici su provodili kontinuirane nadzore prometa. U prošlotjednim pojačanim nadzorima, evidentirano je 472 prometna prekršaja, od kojih je 224 prekršaja nepropisnih brzina, 84 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 25 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji (6 pretjecanje i obilaženje, 5 bez položenog vozačkog ispita i dr.). 

Jedan vozač jurio autocestom brzinom od 235 km/h, drugi kroz naselje 115 km/h, a treći upravljao s 3,12 promila alkohola u organizmu

Najveća nepropisna brzina od 235 km/h, utvrđena je dana 26. srpnja, u 19,42 sati, na autocesti A3, kod Slavonskog Broda, kojom prilikom je osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka  upravljao 33-godišnjak. Nepropisnom brzinom od 115 km/h, kroz naselje (u Slavonskom Brodu, S. Radića), dana 25. srpnja, u 21 sati, kretao se 24-godišnjak upravljajući osobnim automobilom. Najveća koncentracija alkohola od 3,12 promila, očitana je u organizmu 61-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom bez registracijskih oznaka, u G. Vrbi (26. srpnja, u 17.45 sati).

Pojačani nadzori i dalje u kontinuitetu

Pojačani policijski nadzori u prometu se u kontinuitetu nastavljaju s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje i kažnjavanje recidivista, odnosno onih koji učestalo krše prometne propise.

Policija apelira na sudionike u prometu na pojačan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Komentari