Dobra i kvalitetna oprema važan je aspekt u vatrogastvu, pa tako naši vatrogasci maksimalno ulažu upravo u to. Naime, odnedavno su bogatiji za još jednu napravu – termalnu kameru, koja će im olakšati posao u brojnim situacijama s kojima se susreću. Prvenstveno će im pomoći oko požara dimnjaka, ali i u drugim požarnim situacijama.

FLIR K2 je robusna, pouzdana i izuzetno ekonomična termalna kamera specijalno izrađena za vatrogasnu namjenu i opasne situacije. Izrađuje termalnu sliku 160 x 120 pixela rezolucije na displeju od 3“. K2 kamera pomaže vatrogascima da nađu put u prostorijama punim dima, procijeniti situaciju sa povjerenjem i ubrzati odluke.

Nova razina dostupnosti
Ekonomična cijena kamere K2 čini termalne kamere dostupne širem krugu vatrogasaca – mala investicija koja može platiti velike dividende kad je u pitanju sigurnost, spašavanje života i zaštita imovine.

Kompaktna i jednostavna za korištenje
FLIR K2 je kompaktna, lagana termalna kamera koja se jednostavno može pričvrstiti na naramenice dišnog aparata. Intuitivno korisničko sučelje omogućuje vatrogascima da se fokusiraju na posao. Jedan veliki gumb čini kameru jednostavnom za pokretanje čak i kada se nose rukavice.

Robusna i pouzdana
Dizajnirana da preživi teške radne uvjete, K2 izdrži pad sa 2 metra na betonski pod, vodootporna je (IP67) i u potpunosti funkcionalna do + 260°C (do 3 minute).

Razni prikazi slika – modovi slike
FLIR K2 može namjestiti na jednu od pet različitih prikaza slike ovisno o primarnoj upotrebi kamere. Prikazi slike se mogu mijenjati pomoću FLIR software alata koji se može preuzeti sa: http://onelink.to/tools.

Multi-spektralne slike (MSX)
K2 koristi FLIR patentiranu tehnologiju MSX koja pojačava bitne detalje sa ugrađene digitalne kamere na termalnu sliku, pomažući vatrogascima da mogu prepoznati strukturu i okolicu u kojoj se nalaze bez da se kompromitiraju podaci o temperaturi.

Za više vatrogasnih zadaća
FLIR K2 koristi se za više vatrogasnih operacija. Gledanje kroz dim kako bi poveli svoj tim i odredili prioritete kod gašenja požara. Pronalazak unesrećene brže pod najmračnijim uvjetima. Pretraživanje žarišne točke nakon gašenja požara. K2 se može koristiti i kod akcija traženja i spašavanja.

Komentari
Prethodni članakVečeras igrano-dokumentarni film “Dnevnik Diane Budisavljević”
Sljedeći članakŠahisti novogradiškog “Strmca” izgubili od Brođana