Tradicija se nastavila i ove godine. Mladi Novogradiščani uz djecu iz Nove Kapele i ove su godine od 21. do 30. srpnja boravili na organiziranom ljetovanju u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Ljetovanje je to koje se organizira dugi niz godina u ovom prekrasnom mjestu u organizaciji Društva Naša djeca Nova Gradiška, a svake godine rado mu se se odaziva sve veći broj mališana. Pod budnim okom odgajateljica, volonterki Društva Naša djeca organizirano provode aktivno ljetovanje uz niz sadržaja u kojima su djeca i ove godine uživala.

– Uživali smo u suncu, kupanju i druženju. Mnoga od naše djece uspješno su završili školu plivanja, pokazali vještine u natjecanjima u plivanju, skokovima u vodu, svoje kreativne i sportske sposobnosti u večernjim animacijama. Aktivan je ovo oblik dječjeg ljetovanja koji već dugi niz godina Društvo Naša djeca provodi u suradnji s Brod turistom iz Slavonskog Broda i Gradom Nova Gradiška koji je osigurao sredstva za ljetovanje 40-ero djece. Hvala gradonačelniku Vinku Grgiću i suradnicima, gospođi Mirjani Zubović na donaciji, gospodinu Mariju Pejiću, direktoru Brod turista te roditeljima koji s povjerenjem svoju djecu godinama šalju s nama. Hvala na ugodnom druženju i suradnji i djeci i voditeljima iz Nove Kapele – ističe predsjednica novogradiškog Društva Naša djeca Verica Lukačević.

– Sve je proteklo u najboljem redu i bez većih problema. Djeca su istinski uživala, funkcionirali su kao jedna skupina i zaista ih mogu sve pohvaliti. Hvala svima koji prepoznaju naš rad i nastojanja i već dugi niz godina šalju svoju djecu na ljetovanje. Ovo je velika odgovornost, boraviti 24 sata s djecom, naravno, da djeca ne mogu razmišljati kao odrasli, zaigrana su, no sve je prošlo bez problema. Stoga, želim zahvaliti svim svojim kolegicama Sanji, Nataliji, Željki, Slavenki, Bojani, Lidiji i Kristini na velikoj pomoći, a djeci i njihovim roditeljima što su nam i ove godine poklonili svoje povjerenje i ljetovali s nama – dodaje.

 

Komentari