Cijela Hrvatska zadnjih tjedana se mobilizirala s ciljem pomoći potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji. Stanovnici Nove Gradiške i okolnih općina organizirali su se u prikupljanju pomoći samostalno, ali i preko Gradskog društva Crvenog križa. 

Od prvog dana volonteri Crvenog križa odlaze kako bi pomagali u raznim aktivnostima i poslovima. Novogradiški CK svoje aktivnosti koordinira s Nacionalnim i pomoć šalje u skladu s potrebama, tako je za Petrinju jučer otišla još jedna ekipa koja će ondje biti 5 dana, a nakon njih će biti upućena druga. 

Društvo Crvenog križa Nova gradiška do sada je prema banovini poslala 2 velika konvoja donacija, a akcije prikupljanja pomoći nastavit će se i u idućim mjesecima, jer proces obnove bit će dugotrajan.

-“Ovo je već četvrta ekipa koju smo poslali na potresom pogođena područja, a nakon nje pripremamo još jednu ekipu. Također apeliramo na one koji mogu i žele volontirati da nam se jave. Zahvaljujem se svim volonterima koji se odazivaju na naše akcije, koji idu ondje i pomažu kao i svima koji su na bilo koji način odazvali se i pomogli na bilo koji način. Ljudi su pokazali jedno veliko srce i hvala im.” – rekao je ravnatelj gradskog Crvenog križa, Franjo Pavlović.

 

Komentari
Prethodni članakPomoć poljoprivrednicima za fiskalizaciju automata
Sljedeći članakHrvatski zavod za zapošljavanje objavio popis najtraženijih zanimanja: Evo što se traži u Brodsko posavskoj županiji