Pučko otvoreno učilište “Matija Antun Relković” nastavlja s organizacijom glazbenih događanja. Tako su proteklog ponedjeljka najmlađim Novogradiščanima omogućili još jedan glazbeni doživljaj. U sklopu redovne nastave učenici gradske Osnovne škole “Mato Lovrak”  imali su prigodu uživati u koncertu ansambla Glazbene staze.

Ansambl Glazbene staze je peteročlani, tzv. Pierrot ansambl koji uključuje flautu, klarinet, violinu, violončelo i klavir. Jedini je takav ansambl u Hrvatskoj. Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici i solisti, kao i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu (Norveška, Francuska).

Ansambl djeluje od 2012. godine, a proizašao je iz Ciklusa Glazbene staze, koji se već jedanaestu sezonu zaredom održava u Zagrebu u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u organizaciji Udruge Moj svijet, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu.

Posebnost ansambla je u osmišljavanju tematskih koncerata s ciljem afirmacije i približavanja klasične glazbe široj publici, osobito mladima. Tako koncerti postaju spoj klasične i poluklasične glazbe, igra žanrova i različitih kombinacija instrumenata, splet klasike s jazz, filmskom i tradicijskom glazbom. Svi dosadašnji nastupi Ansambla izvrsno su primljeni od svih generacija publike kao i struke. S osobitim uspjehom ansambl je izveo programe Crveni ruž, Music Trek Meets Star Trek i Fantastična suita. Prepoznata je i edukativna kvaliteta programa, pa je ansambl uključen u izvedbu obrazovnih programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture).

Ansambl redovito nastupa u Zagrebu u sklopu vlastitog Ciklusa u Maloj dvorani Lisinski, a ostvario je nastupe diljem Hrvatske.

Komentari
Prethodni članakMirela Relković: Nova adresa – ovoga puta je baš za pročitati!
Sljedeći članakDanas je sveta Kata: Hoće li nam snijeg na vrata?!