Još jedan u nizu projekata ”Zaželi” proveden je u djelo u okviru kojeg su se s područja tri Općine zaposlile žene iz kategorije teže zapošljivih osoba.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u sklopu Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Zaželi – Program zapošljavanja žena” donijelo je Odluku o financiranju projekta “Radom za zajednicu i sebe!”, prijavitelja LAG-a Posavina.

Vrijednost projekta iznosi 8.380.865,77 HRK, a provodi se na području općina Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela. Danas  kod zgrada Općina organizirana je primopredaja bicikala kojima će se žene služiti u sklopu provođenja projekta u trajanju dvije godine.

Ponosni su načelnici Općina.

-”Dugo smo ovaj projekt pripremali, ali konačno je došao dan kada žene počinju s radom. Projekt će trajati dvije godine. očekujemo da će to biti jedan živi proces i da će se javljati i novi krajnji korisnici” – kazao je načelnik Općine Brodski Stupnik, Goran Jelinić. 

-”Izrazio bi samo veliko zadovoljstvo i sreću što smo prošli i dobili ovaj projekt. Novac koji je će cirkulirati u sklopu ovog projekta značajan je za svaku od tri općine, a ono što je najvažnije 15 obitelji će imati sigurnu plaću duže od dvije godine”- kazao je načelnik Općine Oriovac, Antun Pavetić. 

Načelnik Općine Ivan Šmit  iskazao  je posebno zadovoljstvo jer Općina Nova Kapela u sklopu ovog projekta zapošljava najviše žena iz 12 sela s područja Općine. 

-”Na području Općine Nova Kapela zaposleno je 30 žena, što je uistinu velik broj. Bitno je naglasiti da ovaj projekt traje dvije godine što je za 30 obitelji velika sigurnost. Redovna su to primanja i posao, a znamo kako je to u današnje vrijeme doista teško ostvariti. Osim zaposlenica, ovaj projekt puno znači i krajnjim korisnicima koji će, nadamo se biti zadovoljni”.

no images were found

 

 

 

Komentari