Momčad seniora MNK “NG-Unitas” u završnici prvenstva 2017./2018. u četiri dana imala je zakazane čak tri utakmice (jedno gostovanje i dva domaćinstva).

U utakmici 16.kola (odigranoj 27.4) momčad je gostovala u Batrini kod MNK “Moby Dick”-a i očekivala se prijateljska utakmica. Trener D.Bešlić izveo je na teren gotovo juniorski sastav te na poluvrijeme otišao s pozitivnim rezultatom 2:1. U drugom dijelu utakmice domaćin je grubim startovima na fizički slabije goste utakmicu doveo na rub prekida. Mladići “NG-Unitas”-a odoljeli su svim provokacijama, znalački iskoristili sve prilike i u 39.minuti vodili rezultatom 6:3.  Domaćini su potom uspjeli postići dva pogotka i u 10 sekundi prije kraja izboriti deseterac za izjednačenje rezultata koji je spretni golman S.Bakunić uspio obraniti i sačuvati konačni rezultat MNK “Moby Dick”- MNK “NG-Unitas” 5:6 (1:2). 

Za MNK “NG-Unitas” igrali su: S.Bakunić, D.Batalo, T.Barišić, H.Franić, J.Gospočić, M.Vlaović, K.Kotarski, A.Martinović, L.Jurišić, P.Petrić

Strijelci: Batalo 2, Kotarski 2, Jurišić i Barišić 

S obzirom na to da dvorana Elektrotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški nije uporabiva za odigravanje službenih utakmica, MNK “NG-Unitas” je 2 utakmice (28.04 i 30.4.2018) zakazao u sportskoj dvorani u Starom Petrovom Selu. 

U subotu (28.04) gosti iz Valpova (MNK “Mala mljekara”) otkazali su dolazak na utakmicu, čime su Novogradiščanima “uknjižena” nova 3 boda. 

U ponedjeljak (30.04) odigrana je zaostala utakmica 10.kola protiv  MNK “Brod” (Slavonski Brod). Desetkovani ozljedama Novogradiščani su prijavili sastav sa samo dvije pričuve (ukupno 7 igrača). Unatoč ozljedama i nedostatku igrača, momčad MNK “NG-Unitas” mudro je kontrolirala igru i na odmor otišla s vodstvom 2:1. U drugom dijelu utakmice, uz iskustvo i znalačku igru I:Blaževića, Novogradiščani su već u 34.minuti vodili rezultatom 5:3. Brođani su tada uveli u igru i golmana i do kraja utakmice  uspeli poravnati rezultat na 5:5 te podijeliti bodove. 

Za MNK “NG-Unitas” igrali su: L.Iveković, K.Kotarski, J.Kotarski, J.Gospočić, I.Blažević, L.Jurišić, M.Brkljača

Strijelci: K.Kotarski 2, M.Brkljača 2, J.Gospočić

Tablica 2.HMNL Istok

1.MNK “VINKOVCI” (Vinkovci)                 39 bodova

2.MNK “AURELIA FUTSAL” (Vinkovci)  31

3.MNK “BROD” (Slavonski Brod)              29

4.MNK “NG-UNITAS” (Nova Gradiška)   25

5.MNK “BATA BOROVO” (Borovo)           23

6.MNK “NAŠICE” (Našice)                           16

7.MNK “MOBY DICK” (Batrina)                 11

8.MNK “OSIJEK 031” (Osijek)                      8

9.MNK “MALA MLJEKARA” (Valpovo)    5

 

Za istaknuti je da su i ove natjecateljske godine MNK “Vinkovci” osigurali naslov prvaka jedno kolo prije kraja prvenstva. 

 

Komentari