Da se dobro dobrim vraća i da su plemenitost i čovjekoljublje još uvijek na cijeni, pokazalo se na još jednom zajedničkom projektu koji su realizirali članovi Hrvatske lige protiv raka dr. Zorislav Slović, Podružnica Nova Gradiška u suradnji sa Specijalnom bolnicom za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac, novogradiškom bolnicom, jedinicama lokalne uprave i samouprave, našim poduzetnicima te glazbenicima.

Naime, u studenom prošle godine u Novoj Gradiški je održan veliki donatorski, humanitarni koncert pod nazivom „Pjesmom i sportom do zdravlja” koji je inicirala novogradiška Podružnica Hrvatske lige protiv raka dr. Zorislav Slović.

Na koncertu su nastupile velike glazbene zvijezde Zorica Kondža, Joško Čagalj Jole, Đani Stipaničev, Pero Panjković te domaći izvođači Matej Predojević Petrić, Martina Bakić i Vokalna skupina „Aurora” u pratnji Jocker banda Nova Gradiška, a sva prikupljena sredstva bila su namijenjena otvaranju “Parka života”, igrališta i sprava za vježbanje na otvorenom u svrhu rehabilitacije bolesnika u bolnici na Strmcu.

Naime, Specijalna bolnica na Strmcu pruža zdravstvenu zaštitu bolesnicima s mentalnim poteškoćama i palijativnim bolesnicima, među kojima ima onkoloških pacijenata i za koje su postavljene sprave za vježbanje na zelenoj površini ispod Specijalne bolnice „Sveti Rafael” Strmac kako bi bolesnicima bile osigurane sportske aktivnosti u svrhu što bržeg i lakšeg oporavka.

Realiziran prvi dio “Parka života”: Dan radosti za sve

Rečeno učinjeno, prvi dio projekta, simbolično nazvanog “Park života” realiziran je, a svečano je otvorenje upriličeno jučer u bolnici na Strmcu. Uz druženje, pjesmu i prigodan program korisnika koji su uvježbali na radionicama Odsjeka za radnu terapiju te u suradnji s ostalim članovima tima, svečano je otvoren “Park života”, igralište sa spravama za vježbanje na otvorenom te disc golf.

 

Zadovoljstvo realiziranim nije krila ravnateljica Specijalne bolnice za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac, dr. Maristela Šakić:

– Danas sam vrlo radosna jer otvaramo naš “Park života”. Ovo je dan radosti za naše djelatnike, njihove obitelji, dan radosti za našu Općinu Cernik, Grad Novu Gradišku, sve naše suradnike, podupiratelje, donatore, sve one koji su nam pomogli kada smo održavali naš donatorski koncert u studenom prošle godine. Iznimno sam sretna i zadovoljna jer smo, u suradnji s novogradiškom Ligom protiv raka dr. Zorislav Slović i njihovom predsjednicom, velikom humanitarkom Terezijom Grgić, uspjeli dobiti donaciju sportskih rekvizita i opreme za fitness na otvorenom. Ovo je prva etapa ovog projekta, tako da smo uz dobre ljude poput profesora Mladena Šopa, naše Terezije i svih naših podupiratelja, svih načelnika općina koje gravitiraju Novoj Gradiški, Grada Nova Gradiške, Brodsko posavske županije i naših poduzetnika, uspjeli skupiti sredstva kojima smo obnovili ovaj naš park. Biser prirode, naš Strmac ponovno je otvoren, revitalizira se i drago mi je da se misija naše Milosrdne braće, misija života, nastavlja.

Dao Bog zdravlja, dobrih ljudi, dobrih suradnika, svih onih koji su otvoreni za dobra djela…

Drago mi je da se u realizaciju ovog projekta uključila lokalna zajednica i naša novogradiška bolnica jer je jedan dio donacije otišao i za nabavku spirometra Dječjem odjelu, tako da smo se, na neki način, svi ujedinili i da smo danas ovdje svi zajedno – kaže dr. Šakić.


– Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti kako je ovaj projekt danas realiziran, na korist svih pacijenata koji ovdje borave, kao i njihovih obitelji. Zahvaljujući dobroj koordinaciji, stručnjacima i svima koji su sudjelovali i pomogli, ostvareno je ono što smo zamislili. Želimo pomoći ljudima i olakšati im koliko god možemo – dodala je Terezija Grgić, predsjednica novogradiške Lige protiv raka.

 

Komentari
Prethodni članakUdruga Studio B: Završetak provedbe projekta „Roditeljski kompas“
Sljedeći članakProKnjižiMe by Mirela Relković: Ostvarenje zdravstvenog prava stranih radnika