Tradiciju održavanja Dana jabuka 20. listopada počela je godine 1990. u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja zdravstvenih kvaliteta jabuke i demonstracije mnogobrojnih sorti jabuka. Jabuka je predstavljena kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati. S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatile brojne škole, organizacije i udruge promičući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi. I Hrvatska nekoliko godina obilježava Dan jabuka.

Mladi članovi HDSSB-.a županije, prema bakinom receptu, uz Dan jabuka pripremili su ušećerene jabuke na tradicionalan, slavonski  način.Osmislivši sjajan način politilčkog marketinga, sa slavonskim, ruralnim vrijednostima, mladi jedine regionalne slavonske stranke organizirali su podjelu eko jabuka iz rodne nam Slavonije na glavnom slavonskobrodskom trgu.

Akciji su prisustvovali predsjednica GO HDSSB-a Slavonski Brod, Slavica Lemaić, te zamjenik predsjednika Županijske organizacije stranke, Mato Klarić.

Sugrađani su s oduševljenjem prihvatili mali, slatki znak pažnje, a mladi HDSSB-a iskoristili su akciju i promovirali zdrav stil života.Posebna vrijednost akcije je u tome što su podijeljenje jabuke uzgojene na području naše županije, u općinama Brodski Stupnik i Oriovac.

Nekoć je Slavonija bila riznica jabuka, a danas smo, na žalost, svjedoci uništenih plantaža i uvoznih jabuka upitne kakvoće i porijekla, podsjetili su mladi HDSSB-ovci, skrenuvši pozornost sugrađana i na značaj kupovine hrvatskih proizvoda, ali i okretanja starim načinima uzgoja.

Uz poruku JEDITE JABUKE I LJUBITE SE ŠTO ČEŠĆE mladi HDSSB-a uspješno su jedinstvenom akcijom došli do sugrađana, potencijalnih birača, ali i podsjetili na vrijednosti svog kraja.

Autor: RNG

Komentari
Prethodni članakCijepiti se ili ne?
Sljedeći članakOffline život