Na pitanje što misli o cijepljenju, prosječna će osoba, pa i većina liječnika bez puno razmišljanja odgovoriti da se radi o jednom od najuspješnijih medicinskih postupaka, koji je spasio milijune ljudi od masovnih zaraznih bolesti poput velikih boginja, difterije i poliomijelitisa. Međutim, oni zainteresirani, odnosno upućeni, složit će se da je riječ o jednoj od najvećih kontroverza u medicini, temi o kojoj se već desetljećima vodi rasprava između protivnika i zagovornika

Protivnici cijepljenja nisu samo malobrojni dezinformirani i paranoični roditelji, odnosno grupice aktivista, nego po obrazovanju i stručnosti i sve brojnije skupine pojedinaca, ali i liječnika. Ipak, još uvijek je glas establišmenta, onog medicinskog jači.

Ipak, stvari se polako mijenjaju, a i u Hrvatskoj su sve brojniji protivnici cijepljenja kao oblika spasa od zaraznih bolesti .Jedna od njih je i dr.Lidija Gajski, žena koju su Novogradiščani već imali priliku upoznati putem predavanja na kojima je razotkrila farmaceutske kompanije i mega industriju, koja je, kaže Gajski, sklona fabriciranju bolesti i pataloških stanja, radi plasiranja lijekova na tržište.

 

O temi cijepljenja s pozitivne, ali i negativne srane, dr.Lidija Gajski progovorit će u prostoru Gradske vjećnice sutra ( utorak, 23.listopada) na još jednoj tribini u organizaciji članova Udruge volontera.

Autor: Simonida Tarbuk

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiške odbojkašice startale pobjedom protiv Marsonije
Sljedeći članakJabuke i politika