Statistički podaci govore da je stanje sigurnosti u proteklih 9 mjeseci na području policijske uprave brodsko-posavske povoljno, no još uvijek u pojedinim segmentima rada postoji mogućnosti za napredak, zaključak je jučerašnje konferencije za novinare policijske uprave.

U proteklih 9 mjeseci evidentirano je ukupno 1.378 kaznenih djela i bilježi se pad za 3,4%, dok je ukupna razriješenost kaznenih djela manja za 11,7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Najveći broj kaznenih djela spada u strukturu općeg kriminaliteta, dakle tu je bilo 1.200 kaznenih djela, što je povećanje za 2,8%, dok su najbrojnija imovinska kaznena djela (teške krađe, krađe) gdje se bilježi povećanje za 10% u odnosu na prošlu godinu. 

 

Kako nam je rekla glasnogovornica Policijske uprave Kata Nujić u segmentu koji se odnosi na stanje u prometu situacija je bolja nego protekle godine. Zabilježeno je 778 prometnih nesreća, od toga se smanjio broj nesreća s ozlijeđenim osobama, a poveća za 14% broj nesreća s materijalnom štetom. Manji je broj poginulih osoba, ove godine riječ je o njih 11, dok je prošle godine bilo 13 osoba. Smanjen je broj i teže i lakše ozlijeđenih osoba u prometu u odnosu na prošlu godinu. 

Glasnogovornica je istaknula kako je posebno zadovoljavajući podatak da je smanjen broj poginule djece u prometnim nesrećama u ovih 9 mjeseci za razliku od istog razdoblja prošle godine.

 

Na konferenciji za novinare prezentirani su i podaci o dragovoljnoj predaji oružja u proteklim mjesecima ove godine. Građani su ove godine predali 1.035 komada raznog automatskog, dugog i kratkog, te rasprskavajućeg oružja, 40.123 komada raznog streljiva i 24,5 kg eksploziva. Prošle godine građani su predali dosta manje oružja nego u istom razdoblju ove godine. 

Autor: Nikola Knežević/photo: ilustracija

Komentari
Prethodni članakNanbudo klub “Slavonija” vratio se s 9 medalja iz Zagreba
Sljedeći članakBerny snimio novi video spot za pjesmu “Baci me k’o cigaretu”