U organizaciji Udruge voćara i vinogradara Cernik, a pod pokroviteljstvom Općine Cernik i Turističke zajednice Brodsko posavske županije, održavaju se 11. “Dani cerničkog portugisca”

Jubilarna manifestacija koja promovira kvalitetno i nadaleko poznato mlado vino Portugizac iz Cernika ove godine, zahvaljujući organizatorima popela se na višu razinu. 

Osim tradicionalnog slavlja vrhunskog mladog vina, krštenja mošta i dobre zabave u večernjim satima, Udruga voćara i vinogradara Cernik, Kulmerov dvorac, mjesto gdje se već cijelo desetljeće slavi vino, popunila je i u prijepodnevnim satima kako prodajnom izložbom plodova starih sorti voća, šumskih voćkarica, povrća i prerađevina, tako i putnicima namjernicima koji su odlučili posjetiti istu i Portugizac probati prije “reda”. 

Prema riječima Zvonka Živkovića, predsjednika Udruge voćara i vinogradara Cernik, izložba plodova starih sorti voća, povrća i šumskih voćkarica ove godine okupila je više od 40 izlagača diljem Hrvatske, ali i iz Bosne i Hercegovine te Nemačke.

-“Čekali smo cijelu godinu, a u cijeloj Hrvatskoj bila je teška godina za proizvođače, ali ljudi koji su imali nešto za ubrati su došli u Cernik pokazati svoje plodove, da vidimo, da probamo, ali i da naučimo o tim plodovima da bi mogli i dalje saditi nove nasade kako bi imali kvalitetne proizvode.” – naglasio je Živković

Mogli su brojni posjetitelji, osim u vinu i drugim pićima od domaćeg voća uživati i u svježim jesenskim plodovima koje Slavonija nudi: jabukama, kruškama, kestenju, šipku…te dobrim mesnatim delicijama, ali i poznatim cerničkim čuptetima, sve kako bi napunili želudac za ono što ih je očekivalo u popodnevnim i večernjim satima.

Ove godine manifestacija je veča i bogatija nego ikad prije, tako vas u nastavku dana očekuje zanimljiv program. Od 13.00 slijedi viteški program, u 15.00 pečenje divljih svinja i paljenje vatri okolo dvorca. Od 17.00 i službeno kreću Dani cerničkog portugisca uz tradicionalnu ceremoniju krštenja mošta uz tamburaški sastav “Čardaš”.

Od 18.30 počinje koncert Barb & the June, a od 21.00 nastupa TEDDY LYON BAND. Ukoliko još niste, svakako posjetite Cernik i uživajte u bogato pripremljenom programu koji traje i iza ponoći.

Komentari
Prethodni članakŽupni dvor župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije „zasjao” punim sjajem
Sljedeći članakGradska glazba vas poziva: Prijavite se na audiciju, osjetite radost druženja i sviranja