Sinoć je u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta “Matija Antun Relković” Nova Gradiška, svečano otvorena izložba slika dr. Radomira Dumičića. Okupljenima je dobrodošlicu poželjela Danijela Juranović ravnateljica Učilišta “Relković”.

-” Drago mi je da je ova 8. po redu izložba upriličena baš ovdje, u prostoru Pučkog učilišta. Izložba je u sklopu projekta “Nova Gradiška slika” u kojem će POU MAR jednom godišnje tijekom mjesec dana dati priliku za izlaganje radova umjetnicima s novogradiškog područja s ciljem poticanja kreativnog stvaralaštva i vidljivosti istoga. Dr. Dumičić je dobri duh našeg Grada, njegov život je dostojan filmskog scenarija ali i primjer svim generacijama kako kvalitetno koristiti slobodno vrijeme.” – istaknula je viša kustosica Danijela Juranović, ravnateljica POU “Relković”.

Izložbu je otvorila dr. Ljepša Rakas Vujčić, a popratio i Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika, koji se organizatoru POU MAR zahvalio na još jednom lijepom kulturnom događaju te istaknuo kako su upravo bračni par Dumičić, primjer kako se voli svoj grad i doprinosi kvaliteti društvenog i kulturnog života zajednice.

– “Izuzetna mi je čast što sam baš ja otvorila ovu izložbu. Ponovo su izložene njegove krasne slike, pasteli koji uvode u smiraj, nekakvo pomirenje sa svijetom i prirodom. Svi koji smo došli na izložbu iznimno poštujemo našeg dr. Dumičića i njegov rad. Sve svoje hobije i talente još više razija tijekom mirovine, ne znam kako stigne napisati glazbenu enciklopediju, baviti se sportom, uzgajati cvijeće, slikati, voditi glazbene emisije, družiti se s ljudima i uvijek biti dobro raspoložen. Doista je jedna posebna osoba u našem Gradu.” – kazala je dr. Ljepša Rakas Vujčić

– “Veseli me broj sugrađana koji su posjetili izložbu u ovom lijepom obnovljenom prostoru. To dokazuje koliko cijene umjetnika dr. Radomira Dumičića. Taj krasan duh jednostavno privlači sve generacije. Voljeli bi da se sva ta djela tiskaju.” – izjavila je prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška koja je kroz emotivan govor predstavila biografiju dr. Dumičića na samom svečanom otvorenju 8. po redu samostalne izložbe slika.

– “Slike su ustvari moja autobiografija, i više govore o meni od bilo kojih riječi. Zadovoljan sam ovom izložbom. Svi koji su večeras došli su ljubitelji umjetnosti, neke sam i porodio davno u Davoru, moji prijatelji. Jako malo spavam, sve je to navika iz noćnih dežurstava. Imam vremena i svaki trenutak koristim za svoje hobije, trenutno pišem 105-u knjigu. Umoran jesam ali to je dio života, ne žalim za odlukama. Možda bi više prosperirao u Zagrebu ali ne bi imao vremena za svoje aktivnosti koje ispunjavaju moje slobodno vrijeme. Ja sam običan građanin, zapravo stranac, ali me ovaj Grad lijepo prihvatio.” – ispričao je autor izložbe, d. Radomir Dumičić.

Izložba će biti otvorena do 3. lipnja u prostoru POU MAR Nova Gradiška.

 

Komentari