Veleučilište u Požegi ove godine slavi 20. obljetnicu osnivanja te nudi stručno i specijalističko obrazovanje na slijedećim studijima:

1. Društveni odjel, sa preddiplomskim stručnim studijima: Računovodstvo,
                                                                                                           Trgovina i
                                                                                                           Upravni studij
   i specijalistički diplomski stručni studij:  Trgovinsko poslovanje

2. Poljoprivredni odjel, sa preddiplomskim stručnim studijima:   Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo i
                                                                                                                       Prehrambena tehnologija

Na Veleučilištu je do danas diplomiralo 3335 studenata, a trenutno studira 994 studenata na četiri preddiplomska stručna studija i jednom diplomskom stručnom studiju. Na Veleučilištu je  zaposleno 53 djelatnika od kojih 16 doktora znanosti i 7 magistara znanosti.

Od 2009. godine Veleučilište je nositelj Erasmus povelje što znači da vrši razmjenu studenata i nastavnika sa sličnim ustanovama u inozemstvu. Samo tijekom 2017. godine ostvarena je 61 mobilnost (21 odlazna i  40 dolaznih). Osim navedenog Veleučilište je ustrojilo sustav osiguravanja kvalitete koji zadire u sve djelatnosti njegova rada. Svake dvije godine na Veleučilištu se organizira međunarodna konferencija Vallis aurea koja okuplja eminentne stručnjake iz regije, a kao nastavak konferencije pokrenut je časopis istog imena koji izlazi na engleskom jeziku dva puta godišnje.

Od 2010. godine do danas na Veleučilištu je provedeno ili se provodi šest EU projekata vrijednosti gotovo 40 milijuna kuna od kojih je najveći projekt„Izgradnja studentskog doma u Požegi” u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. U okviru projekta izgradit će se i opremiti studentski dom bruto površine 2.888,66 m2.  koji će u svom sastavu imati  110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama te opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Na Veleučilištu djeluju dvije udruge: ALUMNI udruga završenih studenata te Sportska udruga studenata Veleučilišta u Požegi.  Svakako treba spomenuti kvalitetno izvođenje praktične nastave posebice na studiju Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo te proizvodnju nadaleko poznatog vrhunskog vina. Veleučilište surađuje sa mnogim institucijama u gradu i županiji te sudjeluje kao suorganizator na različitim javnim događanjima kao što su Sajam poslova, Agro-tour Slavonija, Okusi jeseni, Zeleno – plavo, Martinje itd. 

Prijavite za studiranje na Veleučilištu u Požegi i kreirajte svoju uspješnu karijeru.

Detaljnije informacije su dostupne na www.vup.hr i telefonu 034-311-460.

no images were found

Komentari
Prethodni članakZapočinju radovi na sustavu za navodnjavanje “Orubica”
Sljedeći članakNacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala pet natječaja