Danas smo obišli građevinske radove diljem Nove Gradiške koji su započeti još prije izbora. Usprkos onima koji su govorili da su radovi namjerno započeti prije nedavno okončanih lokalnih izbora izvođenje istih nije stalo ni za vrijeme ni nakon izbora, nego su u punom jeku i započeto se realizira i finalizira.
Sportsko-rekreacijski centar Ivo Petranović, gimnazijska šetnica zajedno sa spomenikom Ivanu Pavlu II., kao i mnogi drugi, poput rekonstrukcija manjih ulica, završeni su i prije.
Također, kreću radovi i u Mažuranićevoj ulici sve do spoja sa Ulicom Sv. Roka, koja je rekonstruirana još prije dva mjeseca, i kreću radovi na dijelu nogostupa u Ulici Ljudevita Gaja.
Više o radovima u izjavama gradonačelnika Vinka Grgića.

O radovima na Kružnom toku:
– Sad se može konkretno vidjeti koliki je taj zahvat. Radi se do Doma hrvatskih branitelja i 100 metara Ulice Alojzija Stepinca. Ulazimo u završnu fazu postavljanja rubnjaka, nabijanja tucanika i onda slijedi asfaltiranje. Veseli me to sve skupa jer imamo konačne konture i sad naši sugrađani znaju kako će Kružni tok izgledati. Mogu vidjeti da će biti jedan lijepi kružni tok koji će u mnogo čemu riješiti probleme našeg grada na toj lokaciji jer je to mjesto bilo poznato po najvećem broju udesa.

10

Radovi na Ulici Mala:
– Radovi na Ulici Mala su ponovno pokrenuti hvala Bogu. Bilo je nekih određenih problema. Trebamo definirati oko propusta s obzirom na oborinsku odvodnju i kišu i poplave koje su bile prije jedno petnaestak dana nažalost. Moramo definirati u skladu s dokumentacijom koju smo već ishodili i nastaviti dalje. Imamo još problema sa spojem na postojeću cestu s obzirom da je cesta malo dislocirana prema zapadu, pa ćemo vidjeti kroz određena dodatna sredstva da izravnamo tu cestu do kraja tako da ne bi bilo problema. Danas nakon dogovora sa izvođačima i inžinjerima na terenu nastavit ćemo ubrzano raditi.

31

Rekonstrukcija gradskog parka:
– Što se tiče parka bitno je kompletno nabijen tucanik, postavljen geotekstil i sve potrebne stvari koje će služit za dobru odvodnju. Rubnjaci, što je najteži posao, su 70% postavljeni. Postavili bi se svi rubnjaci do sada ali zbog pristupa i komunikacije nismo do sada. Kamene kocke se postavljaju. Radi se punim intenzitetom i u cilju nam je što prije završiti.

17

Novi parking na Urijama 3:
– Na parkingu na Urijama 3 su postavljeni svi rubnjaci. Zemlja i tucanik su nabijeni i geotekstil je postavljen. Infrastruktura je provedena. U ovom trenutku se stavljaju opločnjaci za prakirna mjesta. Nakon što se oni završe kreće asfalatiranje i to je takošer vrlo brzo gotovo.

25

Ulica Baruna Trenka je asfaltirana ali još treba napraviti prilazne puteve. Sve će biti finalizirano kroz 10 dana.

29

Teniski tereni:

– Već smo završili pola radova na izgradnji teniskih igrališta. Sad trenutno radimo na potpornim zidovima. Evo, sad je i mikser došao i danas će krenuti betonaža. Nakon čega ćemo izravnati kompletan teren. Napravljen je drenažni sistem. Veseli me da je funkcionirao za vrijeme ovih velikih kiša. Radovi se nastavljaju dalje i za sada ovo napreduje odlično. – rječi su gradonačelnika Vinka Grgića.

1

Komentari