Jučer je Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška bila domaćin prvog Međužupanijskog natjecanja u disciplini: Kućne instalacije.

Uz Industrijsko-obrtničku školu Nova Gradiška organizatori ovog natjecanja su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa kao nositelji, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Brodsko-posavska županija.

Pravo nastupa su imali učenici zanimanja instalater kućnih instalacija, vodoinstalateri, te instalateri grijanja i klimatizacije. Do sada to bile razdvojene discipline, posebno vodo-instalacije, instalacije grijanja, te instalacije plin, međutim po novoj metodologiji natjecanja, od ove godine, spojeno je u  jednu disciplinu gdje se izbjegava teorija, a fokusira na praktični rad.

Na natjecanju je sudjelovalo 14 učenika iz sljedećih 7 škola: Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška, Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Strojarsko-tehnička škola Osijek, Tehnička škola Daruvar i Obrtnička škola Bjelovar.

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška već dugi niz godina domaćin je raznim natjecanjima, podatak je to koji pokazuje da se kvalitetno radi. Ponosan na svoju školu, svoje profesore, ali i učenike je ravnatelj škole Mijo Matošević.

-“Kroz ovih 15 godina i Grad i Županija i agencije pitaju, Mijo pa da li vi to možete i dalje održavati, a ja kažem pa zašto ne. Ja sam možda subjektivan, zato najbolje o našem radu govore oni koji nam i dalje dodjeljuju da mi budemo domaćini, kako međužupanijskim , pa tako i državnim natjecanjima. Njihovo povjerenje u nas najbolje pokazuje koliko dobro radimo”. – rekao je Matošević

U Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška od jučer imaju još više razloga za zadovoljstvo, jer upravo su učenici novogradiške škole, Vedran Matošević i Marin Kožić osvojili prvo mjesto ovoga Međužupanijskog natjecanja. Drugo mjesto zauzeli su učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina, dok je treće mjesto pripalo Tehničkoj školi Daruvar.

Ovim rezultatima Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška i Industrijsko-obrtnička škola Slatina osigurale su sudjelovanje na državnom natjecanju.

Važno je napomenuti da će domaćin državnog natjecanja, koje će se održati na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu
od 26. do 28. 03. 2019., biti Industrijsko-obrtnička škola, Nova Gradiška.

U nastavku donosimo kompletan poredak Međužupanijskog natjecanja u disciplini: Kućne instalacije

 1. Industrijsko-obrtnička škola
  Ljudevita Gaja 22, 35400 Nova Gradiška
  Učenici:
  Vedran Matošević
  Marin Kožić
  Mentor:
  Željko Bezak 
  Bodova: 37
 2. Industrijsko-obrtnička škola Slatina,
  Trg R. Boškovića 5A, Slatina
  Učenici:
  Ante Tunić
  Franjo Tunić
  Mentor:
  Ernest Balta
 3. Tehnička škola
  Daruvar
  Učenici:
  Kristijan Jagodić
  Valentino Čengić
  Mentori:
  Zdravko Sikora
  Dalibor Hašpl
  Bodova: 36
 4. Industrijsko-obrtnička škola Virovitica
  Zbora narodne garde 29 33 000 Virovitica
  Učenici:
  Davor Bušetinčan
  Tomas Kulej
  Mentor:
  Igor Koletić
  Bodova: 33
 5. Obrtnička škola
  Bjelovar
  Učenici:
  Nikola Čović
  Leonardo Dokić
  Mentor:
  Nikola Šoški
  bodovi: 32,75
 6. Strojarska tehnička škola Osijek,
  Istarska 3, Osijek
  Učenici:
  Vedran Rebić
  Edi Perošević
  Mentor:
  Marin Bilić
  Bodova : 28,25
 7. Industrijsko – obrtnička škola Slavonski Brod,
  Kumičićeva 55, 35000 Slavonski Brod
  Učenici:
  Fabijan Jurić
  Mihael Križić
  Mentor:
  Antun Đurić
  Bodova: 23,25

 

Komentari