U Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška izvršena primopredaja kose stubišne platforme za osobe s invaliditetom u kolicima. Platforma je nabavljena i montirana iz sredstava projekta „ONE WORLD, ONE LOVE, ONE COMMUNITY“ čiji je nositelj Športska udruga gluhih Nova Gradiška. Kroz projekt je predviđena nabava i montaža platforme  u Industrijsko-obrtničkoj školi kako bi se osobama s invaliditetom olakšao i osigurao dugotrajan pristup dvorani i svlačionicama.  Napominjemo da do sada ni jedna dvorana na području Nove Gradiške nije imala omogućen pristup za osobe s invaliditetom u kolicima.  Najveći interes ovdje su iskazali članovi Košarkaškog kluba invalida „Brod“ koji su imali čast prvi isprobati platformu. Kako članove imaju i na novogradiškom području od sada će svoje treninge moći prebaciti i u Novu Gradišku. Vjerujemo kako će se sada probuditi interes, te će se uključiti  i ostale osobe s invaliditetom u razne športske i rekreativne aktivnosti, koje do sada zbog nemogućnosti pristupa nisu mogle u dvoranu i svlačionice. Ovim putem zahvaljujemo Brodsko-posavskoj županiji i Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška, te izvođačima.

Podsjetimo,  Športska udruga gluhih Nova Gradiška, u suradnji s partnerima, provodi projekt „ONE WORLD, ONE LOVE, ONE COMMUNITY“ od 27. rujna 2018. do 27. rujna 2021. godine  s ciljem uključivanja osoba s invaliditetom (OSI) u sportske aktivnosti i njihove dublje integracije u društvo. Projekt je financiran u okviru programa OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Financirat će se iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.497.955,00 kn, od čega je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancirala  iznos od 1.273.261,75 kn bespovratnih sredstava-

Partneri u provedbi projekta su: Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška, Udruga (na)gluhih osoba Videatur, Udruga slijepih Nova Gradiška, Kuglački klub „Obrtnik-bam“ Nova Gradiška, Industrijsko-obrtnička škola, Stolnoteniski klub „Strmac“ Nova Gradiška te Osnovna škola Ljudevita Gaja.

U 36 mjeseci, koliko provedba projekta traje, poticat će se uključivanje 30 osoba s invaliditetom (OSI) i 20 djece s teškoćama u razvoja u sportske i rekreativne aktivnosti. Uključivanje OSI u sportske i rekreativne aktivnosti od iznimne je važnosti za njihovu bolju integraciju u širu društvenu zajednicu.

Komentari