U novogradiškom Industrijskom parku danas je održana uvodna konferencija projekta “Tehnološki inkubator Nova Gradišk,a projekta vrijednog više od 29 milijuna kuna.

Projekt “Tehnološki inkubator Nova Gradiška” realizira se u okviru Poziva „Razvoj poslovne infrastrukture“ u nadležnosti Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020“.

– Ukupna vrijednost projekta iznosi 29.847.343,00 kuna, dok vrijednost europskih bespovratnih sredstava iznosi 19. 999.999,00 kuna.

Projekt “Tehnološki inkubar Nova Gradiška” projekt je izgradnje i opremanja objekta ukupne površine pet tisuća metara kvadratnih namijenjenog za najam poduetnicima uključujući moderno opremljen coworking prostor s opremom i programima za kreativne poduzetnike i freelancere.

Nostitelj projekta je Industrijski park Nova Gradiška d.o.o, a partneri na projektu su Grad Nova Gradiška i Centar za tehnološki razvoj – Razvojna agencija Brodsko posavske županije.

Razvojem poduzetničko poslovne infrastrukture u Industrijskom parku Nova Gradiška stvorit će se uvjeti za rast postojećih i osnivanje novih poduzeća utemeljenih na znanju i novim tehnologijama te potaknuti investiranje u sektore visoke tehnologije. Sve ovo pridonijet će pametnom i održivom regionalnom razvoju i poboljšanju razine konkurentnosti Brodsko posavske županije i šire – istanula je Ivana Vončina Toplek, direktorica “Industrijskog parka” d.o.o.

Osmi je ovo projekt koji se financira iz Europske unije i ujedno najveći projekt Industrijskog parka

– Nakon uspješno realiziranih projekata Industrijskog parka Nova Gradiška, kao što su projekt Poslovno inovacijski potporni centar sufinanciran iz europskog fonda CARDS, projekata u okviru IPA 4 za Razvoj ljudskih potencijala – „Nove vještine za novo zapošljavanje“ i „Mladi na tržištu rada“, projekta “Promicanje razvoja poduzetništva zasnovanog na inovacijama, znanju i novim tehnologijama u Brodsko-posavskoj županiji – TEHNOPARK Nova Gradiška” financiranog iz IPA 3c programa za Poslovnu infrastrukturu te projekta „Nove vještine za nove poslovne mogućnosti“; „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ je osmi projekt koji se financira iz fondova Europske unije, a svojom vrijednošću ujedno predstavlja i najveći projekt Industrijskog parka Nova Gradiška do sada. Realizacijom projekta će se uspostaviti i opremiti prostorna i tehnička infrastruktura te razviti visokokvalitetne usluge poslovne podrške za razvoj i unapređenje konkurentnosti novih i postojećih tehnološko orijentiranih poduzeća u području naprednog inženjerstva i upravljanja.

Usluge “Tehnološkog inkubatora” namijenjene su sljedećim korisnicima: tehnološki orijentiranim poduzećima, startup – novoosnovanim poduzećima, poduzetničko potpornim institucijama, kreativno-digitalno orijentiranim poduzima i ostalim poslovnim korisnicima uredskog prostora.

“Tehnološki inkubator Nova Gradiška” će korisnicima nuditi sljedeće usluge:

najam proizvodno servisnog prostora, najam uredskog prostora, najam moderno opremljene konferencijske dvorane, korištenje coworking prostora te korištenje virtualnog inkubatora – istaknule su u prezentaciji djelatnice Industrijskog parka Mirta Anjoš i Sandra. Petrović.

Svakako ovom prigodom treba istaknuti da odobrenje projekta „Tehnološki inkubator Nova Gradiška“ predstavlja i potvrdu stručnosti gradske razvojne agencije “Industrijski park Nova Gradiška d.o.o.“ koji je u suradnji s partnerima pripremio projekt te će obavljati i njegovu provedbu.

Realizacija ovoga projekta imat će izravan pozitivan utjecaj na unapređenje konkurentnosti županije i regije te održivi razvoj, unaprjeđenje ulagačkog potencijala i potencijala za zapošljavanje u regiji, a rezultati navedenog projekta, između ostaloga, bit će temelj za daljnju provedbu projekata financiranih iz Europske unije.

Uvodnoj konferenciji projekta danas su nazočili i gosti, predstavnici partnera. U ime Grada Nova Gradiška o prednosti projekta progovorila je zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, predstavnica Centra za tehnološki razvoj Razvojne agencije Brodsko posavske županije Mirela Brechelmacher, a projekt je pozdravio i zamjenik župana za gospodarstvo Stjepan Bošnjaković.

 

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakNa sučeljavanju: Marta o konkretnim programima SDP, a Stribor o Marti
Sljedeći članakŽupan Danijel Marušić i gradonačelnik Vinko Grgić u Vladi RH -zajedno u projektima za Novu Gradišku