Današnji, Međunarodni dan zagrljaja danas su odlučile obilježiti naše mlade sugrađanke, volonterke Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška Adriana Gerguri i Izabela Milinković.

U središnjoj Ulici slavonskih graničara, usprkos niskim temperaturama, hrabro i simpatično su svakome tko je to htio, dijelile zagrljalje.

– Danas smo odlučile svim našim sugrađanima dobre volje udijeliti zagrljaj. Dosta nam je ljudi prilazilo i rado se odazvalo našoj inicijativi da se zagrlimo. Mislimo da nam je u ovo vrijeme otuđenosti zagrljaj itekako potreban, stoga smo se odlučile na ovaj korak – ističu ove simpatične djevojke.

Podsjetimo, pet do šest zagrljaja na dan učinit će Vam život dužim i ljepšim, tako smatraju psiholozi, a zaključio je to i američki svećenik Kevin Zaborney još 1982. koji je današnji dan proglasio međunarodnim danom zagrljaja.
Da grljenje ima u najmanju ruku ljekovita svojstva, potvrđuju i riječi psihologinje Virginije Satir kako je čovjeku potrebno četiri zagrljaja na dan da bi preživio.
Osam zagrljaja dnevno treba nam da bismo se održali, a 12 zagrljaja na dan da bismo napredovali – rekla je Virginia Satir. Svjetski poznati psiholog Jack Canfield u svojoj teoriji o grljenju navodi kako je grljenje zdravo, posve prirodno i praktički savršeno.

Ovaj dan trebali biste proslaviti tako što ćete ponuditi zagrljaj kome god poželite. Zagrljaj sa strancem isto tako ima pozitivan učinak na psihičko i fizičko zdravlje Zato požurite i zagrlite nekog. Zagrljaj je prekrasan dar – jedna veličina odgovara svima!

 

Komentari
Prethodni članakMlada Novogradiščanka pokazala veliki talent
Sljedeći članakOvaj vikend “Plava noć” u Vrbovi