Mario Novoselac rođen je 14.02.1972. godine. Kao pripadnik MUP-a Republike Hrvatske dragovoljno se priključio 01.04.1991. u obranu suverene, samostalne i nezavisne Hrvatske. Kasnije postaje pripadnik 121. brigade Hrvatske vojske Nova Gradiška i 1. Gardijske brigade Tigrovi. Tijekom akcije na terenu Južnog sektora 1993. teško je ranjen, zadobivši povrede vrata, ruke i trbuha. Zbrinut je i liječen u Medicinskom centru Metković te zatim u kliničkim bolničkim centrima Split i Dubrava.

Nakon uključenja u civilni život sve svoje slobodno vrijeme provodi kao volonter u raznim braniteljskim Udrugama, promičući istinu o Domovinskom ratu. Bio je dugogodišnji predsjednik HVIDRA-e Požeško-slavonske županije sve do svoje smrti. Jedan je od utemeljitelja Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević.
Smrt ga je zatekla na dužnosti koordinatora HSP AS za grad Pakrac i u pripremama za skori Zbor i javnu tribinu. Mario Novoselac – Tigrić iznenada je preminuo 16.03.2014.

Jučer je na Centralnom groblju u Pakracu održan drugi komemorativni skup sjećanja na pokojnog Maria Novoselca. Brojni okupljeni hrvatski branitelji, gradonačelnica grada Pakraca Anamarija Blažević i osobni prijatelji pokojnog, položili su vjence i zapalili svijeće. Prigodan govor sjećanja održao je Zoran Josipović, pripadnik 1. Gardijske brigade “Tigovi” uz izraz sućuti Ministra branitelja, brigadnog generala Tome Medveda, jednog od zapovjednika slavnih “Tigrova”. Okupljeni su se prisjetili velikog ratnika, hrvatskog viteza i plemenitog prijatelja vedrog duha. Svojim životom zadužio je sve da ga se sjećaju po svemu lijepom što je učinio za njih i za Domovinu.

Dva vita čempresa

Često se često sjetim tebe
Jedini prijatelju moj
A onda suza sama krene
I opet ona ista bol

Kažu mi sutra bit će bolje
Kažu da vrijeme liječi sve
Ja samo glavu spustim dolje
Kako kad više nemam te

Prokleta nek je sudbina
Tvoj rano prekinut je san
Samo dva vita čempresa
Uz tebe bdiju noć i dan

Često se često sjetim tebe
Jedini prijatelju moj
A onda suza sama krene
I opet ona ista bol

Dao si život dao sebe
Za ovaj ljepši bolji svijet
Sve dok nas ima dok smo ovdje
U nama živiš zauvijek
( Miroslav Škoro )
Foto: HSP AS

Komentari
Prethodni članakSanacijska ravnateljica brodske bolnice podnijela ostavku
Sljedeći članakU tijeku projekt “Hrabro u budućnost” / Foto