Jesensku sezonu rada i putovanja članovi Kulturno umjetničkog društva „Radinje” iz Siča započeli su odličnim gostovanjem u susjednoj nam Mađarskoj, u mjestu Kemlje blizu austrijske granice. Sudjelovali su na festivalu pod nazivom “Prijateljstvo s matičnom zemljom” u Kulturnom domu  u Hrvatskoj Kemlji i Starom Gradu, u organizaciji Mošonsko šopranske županijske samouprave. Festival se organizira svake jeseni. Osim nastupa na festivalu folkloraši iz Siča sudjelovali su na svetoj misi koju je predvodio svećenik dr. Antun Kolić. Također je položen vijenac na grob hrvatskog pisca Mate Meršića Miloradića. Uz Sičane, na festivalu su nastupili KUD “Konoplje” Kemlja, Jačkarni zbor Mali Dunaj Kemlja, Tamburaši Kemlja, Dica iz Čuvarnice sunašca te učenici osnovne škole.

U sklopu manifestacije upriličena je i revija narodnih nošnji na kojoj su Sičani predstavili stoljetne nošnje i običaje svoga kraja.

– Zahvaljujemo se našim Hrvatima iz Kemlje i gospodinu Ferencu na prekrasnom druženju, gostoprimstvu i zajedničkom druženju.Malo ih ima, ali imaju veliko srce i volju da zadrže svoju hrvatsku kulturu i nacionalnost. Bio je to za nas, ali i njih jedno prelijepo iskustvo i doživljaj.
Velika im hvala od srca – kaže Ivan Šebelić, predsjednik Kulturno umjetničkog društva „Radinje” Siče.

 

Komentari
Prethodni članakDruštvo “Naša djeca” uz igru i smijeh obilježilo Dan igara
Sljedeći članakDr. Ljepša Rakas Vujčić: Bez obzira na to koliko mi govorili nasilje nad ženama događa se i dalje