Uz zanimljive i vesele igre jučer su se u prostoru kultne “Ljetne pozornice” okupili roditelji s djecom. Tako su se mame, tate i djeca natjecali tko će brže objesiti čarapice i krpe, potom u igri “memory” u kojoj su provjerili i znanje o zastavama europskih zemalja, a potom i u igrama preciznosti. Sve se odvijalo uz puno smijeha, navijanja, veselja, dječju glazbu, ples i pjesmu.

-” Važno je da barem jedan roditelj provede kvalitetno, zabavno i edukativno vrijeme sa svojim djetetom. I djeca i roditelji su sretni i uspješno funkcioniraju ako obitelj ima zdrave i čvrste temelje. I ova manifestacija je prilika da zapravo djeca i njihovi roditelji zajedno nešto čine, jer djeca jako vole kad se i roditelji natječu i kad se s njima igraju. Dajemo svoje slobodno vrijeme, kako ja, tako i moje volonterke Iva, Natalija, Ivana, Nada,  Željka, Tamara, Romana. Dječji iskren zagrljaj, njihova sreća je dovoljna zahvala za sve. Želimo da su naša djeca zdrava i aktivna, nastojimo ih usmjeravati u zdravom odrastanju kako bi jednoga dana bili uspješni mladi ljudi.” – Želimo promijeniti prioritete i na prvo mjesto staviti djecu i obitelj radi zajedničkog dobra-rekla je, među ostalim, Verica Lukačević, predsjednica Društva “Naša djeca” Nova Gradiška.

-” Imam vremena i volje, ovakav angažman u volonterskom obliku ispunjava. Cilj druženja je okupljanje obitelji u opuštenom okruženju kako bi vrijeme provesli zajedno, maknuti se od svakodnevnih briga i digitalne tehnologije. Sjećam se gotovo svih učenika. Lijepo je vidjeti poznata lica iz školskih klupa. Biti učitelj je prekrasan poziv, tko voli, savjetujem da bude uporan i sigurno će pronaći svoje mjesto u Hrvatskoj.” – rekla je učiteljica Natalija Golovrški. 

Svi natjecatelji su dobili utješnu nagradu. No, najspretniji i najsnalažljiviji bili su Marin i mama Anita Mokrović. Drugo mjesto pripalo je Petru i tati Vinku Grgiću, treće mjesto osvojili su Mateo i mama Manuela Brdar.

Ovim druženjem stvorena je prilika za upoznavanje, učenje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Događaj je kod malih i velikih, potaknuo osjećaj zajedništva i pripadnosti, te su svi sudionici naučili nešto novo na najbolji mogući način, kroz igru!

 

Komentari