Policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Šamac, dana 22. svibnja, oko 17 sati, prilikom granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku, otkrili su krivotvorene granične štambilje.

Naime, prilikom kontrole autobusa, vozača, putnika i prtljage, 37-godišnji putnik je policijskim službenicima dao na uvid putnu ispravu Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici su posumnjali u originalnost otisnutih ulazno izlaznih štambilja u putnoj ispravi. Daljnjim provjerama i kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da se radi o krivotvorenim graničnim štambiljima.

Osumnjičeni je sukladno prethodnom dogovoru nepoznatoj osobi platio određen novčani iznos koja mu je u putnu ispravu utisnula krivotvorene granične štambilje, a sve s ciljem reguliranja statusa u Njemačkoj.

Policijski službenici protiv 37-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave. Nadalje, sukladno odredbama Zakona o strancima 37-godišnjaku je rješenjem odbijen ulaz u Republiku Hrvatsku te je vraćen u Bosnu i Hercegovinu.

Komentari
Prethodni članakEIT Food i Smion traže poduzetnice s interesom za razvoj održivog poslovanja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru
Sljedeći članakSutra u Vrbju: Smotra izvornog folklora “Vijalaj’ se vrbičica”