Od 16. do 22. rujna 2021. godine u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se Dani sigurnosti u prometu. U prosjeku u Europi svaki dan smrtno strada oko 70 sudionika u prometu te je stoga cilj kampanje pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba u prometu raznim preventivno-represivnim aktivnostima koje će se u sklopu kampanje provoditi diljem Europe.
21. rujna obilježava se i Dan bez poginulih u prometu. Taj dan se u svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske pojačavaju preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Kampanja se održava paralelno s jubilarnim 20. Europskim tjednom mobilnosti i ROADPOL-ovom operativnom akcijom na distrakciju. Provodi se u suradnji s Europskom komisijom, a ovogodišnji ambasador je Mika Hakkinen, dvostruki svjetski prvak Formule 1, koji je za ovu prigodu snimio i promotivni video.
Građani se mogu uključiti i potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu te postati dio dijaloga na društvenim mrežama korištenjem hashtaga #ROADPOLSafetyDays. Akciji su se pridružili I djelatnici Policijske postaje Nova Gradiška.

Ostani živ i spasi živote drugih!

 

Komentari
Prethodni članakSve više djece i mladih pozitivno na koronu, krivac delta varijanta?
Sljedeći članakObavijest o radovima na vodoopskrbnom cjevovodu – Ulica kralja Dmitra Zvonimira