Ugoda neće dugo potrajati. Pravo ljeto s vrućinama vraća nam se sredinom tjedna

Nailaskom nevremena, jučer se tlaka zraka spustio ispod 1000 hektopaskala, pa je mnogima, ne samo meteoropatima i bolesnicima, uzrokovao tegobe. 

Za prvi dio ovoga tjedna, biometeorolozi imaju povoljniju prognozu. Naime, jučerašnja promjena vremena donijela je u veći dio zemlje umjerenije temperature, ponovno ispod prosjeka za ovaj dio godine. 

No, ugoda neće dugo potrajati. Pravo ljeto s vrućinama vraća nam se sredinom tjedna!

Sve rijeđi pljuskovi na kopnu

Pljuskovi će danas prema kraju dana biti sve rjeđi. No, ako planirate provesti večer u središnjoj Hrvatskoj na otvorenome ponesite ipak mali kišobran, za svaki slučaj! Unatoč tomu, večer će biti ugodna, samo u gorju pomalo svježa.

U utorak ujutro će u Gorskom kotaru, Lici i uz rijeke nizinske Hrvatske biti kratkotrajne magle koja bi mogla smanjivati vidljivost na manje od 2 kilometra. No, ona će se ubrzo razići, a temperatura brzo rasti. U Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije ponovno očekujemo temperaturu oko 30 °C, dok će u gorju i na zapadu kopna ona biti od 26 do 29 °C. 

U srijedu i četvrtak još toplije, uglavnom posvuda iznad 30 °C. Ipak, zbog manje vlage u zraku i uz slab sjeverac, visoke temperature bit će podnošljivije. Dominirat će sunčano vrijeme, ali neka vas ne iznenadi poneki kratkotrajni ljetni pljusak. 

Veća vjerojatnost za njih je u središnjim i gorskim predjelima. Dakle, prave i dugotrajnije stabilizacije nema, osobito jer u petak i subotu ponovno raste vjerojatnost za pljuskove, moguće i intenzivnije uz tuču i pojačan vjetar, javljaju Vijesti.hr

Izvor: Vijesti.hr 
Foto: Ilustracija/Internet

 
 

 

Komentari
Prethodni članakOdlagalište d.o.o.: Zašto je važno smanjiti ukupnu količinu otpada?!
Sljedeći članakNova Gradiška: Potukli se 22-godišnjak i 18-godišnjak zbog ranijih nesuglasica