Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda telefonskim putem niti dolaskom na kućne adrese.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorio je građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, nudeći svakakve usluge.

Iz HZZO-a kažu da prevaranti nude građanima usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate, telefonom ili na kućnoj adresi. Ovih su dana obaviješteni o dva slučaja pokušaja takvih prijevara.

“Osiguranik s područja Zagreba prijavio nam je slučaj u kojem mu se osoba telefonskim putem lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a nudeći ‘besplatno medicinsko pomagalo (lumbalni pojas) uz poštarinu od 100 kuna koju bi im HZZO vratio sa sljedećom mirovinom’”, kaže se u priopćenju.

Prijavljen je i slučaj kada je osoba koja se lažno predstavljala kao djelatnik HZZO-a dolaskom na kućnu adresu pokušala kontaktirati osiguranu osobu.

HZZO je proteklih godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

“Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje, i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda telefonskim putem niti dolaskom na kućne adrese. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata”, poručuju iz HZZO-a.

Građane koji se nađu u takvoj situaciji pozivaju da pokušaj prijevare prijave policiji.

Izvor: Poslovni dnevnik 
Foto: Ilustracija/Internet 

Komentari
Prethodni članakPogoršava se situacija i na našem području: 47 novooboljelih od koronavirusa
Sljedeći članakTvrtka objavila nevjerojatnu ponudu: Poklanjaju besplatan internet na 18 godina, ima samo jedan uvjet