U organizaciji Hrvatske lige protiv raka „Dr. Zorislav Slović“ Podružnica Nova Gradiška sinoć je održana Humanitarna akcija „Sve za njega“. Svrha akcije je prevencija raka prostate. 

U sklopu akcije u Sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole održan je koncert  “Noć filmske glazbe” u izvedbi HNK-a Osijek (solisti, vokalni ansambl i orkestar, ukupno 65 izvođača).

U ispunjenoj dvorani posjetitelji su uživali u glazbi poznatih filmskih naslova, a svojim su čestim i dugim aplauzima nagrađivali kvalitetu i trud gostiju iz Osijeka. 

Sva prikupljena sredstva od donacija i karata humanitarnog koncerta namijenjena su za kupnju UZV-e sonde s mogućnosti biopsije i setom za biopsiju. Time bi se smanjile duge liste čekanja koje su uz i neugodne pretraga česti uzrok odustajanja od ove pretrage, a posljedica je često rak prostate u višem stadiju.

O važnosti sonde za Novogradišku bolnicu, ali i njene pacijente kazao je doktor Alen Urban:

-“Važnost je velika s obzirom na veliku učestalost same bolesti karcinoma prostate. Učestalost karcinoma prostate kod muškaraca je uz karcinom pluća na samom vrhu. Imamo jako puno pacijenata i ta sonda nam je ključna u dijagnostici. Mi radimo već dijagnostiku, ali s posuđenom sondom što nam ograničava na neki način sam naš komfor rada, jer nam je ona potrebna u svakodnevnom radu. I baš zbog toga nam je bitna i ova i sve druge akcije kako bismo došli do svoje sonde koja će biti isključivo urološka. Potrebe su velike za tim uređajem i sve ovo što čini Liga za borbu protiv raka i gospođa Tereza Grgić ima veliki smisao i bit će od velike koristi građanima Nove Gradiške i svima koji gravitiraju na novogradišku bolnicu”.

Predsjednica Hrvatske lige protiv raka „Dr. Zorislav Slović“ Podružnica Nova Gradiška Tereza Grgić ulaže veliki trud kako bi pomogla i Općoj bolnici Nova Gradiška i svim njenim pacijentima, kroz razne humanitarne akcije. 

-“Ovom akcijom želimo poboljšati prevenciju raka prostate te popuniti aparatima sve one zdravstvene ustanove gdje je ta dijagnostika deficitarna. Počeli smo u siječnju i svaki mjesec imat ćemo jedan ili dva događaja, sve do prosinca. Svi radimo volonterskih i za korist naših pacijenata i dobro svih nas.” – kazala je Grgić.

Inicijativu je pozdravio župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić te drugi čelnici i poznata lica županije, grada Nova Gradiška i okolnih općina. 

Komentari