U ponedjeljak, 2. travnja, povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, novogradiška Udruga za autizam Sunce organizira humanitarnu nogometnu utakmicu na kojoj će sudjelovati udruga “Humane zvijezde Hrvatske i humane zvijezde Nove Gradiške, potvrđeno je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji koju je sazvala Udruga za autizam Sunce.

Osim predsjednice i tajnice udruge koja aktivno organizira i radi na humanitarnim akcijama, na konferenciji za medije nazočili su i predstavnici ekipe “Humane zvijezde Hrvatske”, predsjednik novogradiškog nogometnog kluba “Sloga”, te u ime Grada, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

S jasnim ciljem odigrat će se humanitarna utakmica između bivših veterana vatrenih i poznatih Novogradiščana i veterana NK “Sloga”, a to je prikupljanje sredstava za izgradnju senzornog parka namijenjenog autističnoj djeci, poručila je predsjednica Udruge za autizam Sunce, Vesna Mijatović.

Što je senzorni park pobliže je sportašima objasnila tajnica udruge Sunce, Melita Dragić. Činjenica koliko takav jedan park iziskuje financijskih sredstava, ali koliko je od pomoći djeci oboljeloj od autizma potaknula je predsjednika udruge “Humane zvijezde Hrvatske” Branka Tušeka, da, po tko zna koji put,okupi brojne bivše profesionalne sportaše i poznata lica s glazbene i televizijske scene kako bi učinili još jedno dobro djelo.

Tako će osim Gorana Vlaovića, nekadašnjeg hrvatskog nogometnog reprezentativca, u na uskrsni ponedjeljak na travnjaku NK “Sloga”, uz bok stati i pjevač Leo, Branko Strupar, Mario Stanić, Boris Živković, Vjeko Škrinjar, Marko Babić, HRT-ov Marko Šivak, te brojni drugi, najavio je Miroslav Bićanić. 

Dalibor Tutić, predsjednik NK “Sloga” otkrio je i neka imena s novogradiške scene koja će nastupiti protiv Humanih zvijezda Hrvatske. Gradonačelnik Vinko Grgić, bivši nogometaš Dinko Bešlić, brat kapetana suparničke ekipe Tomislav Vlaović, trener “Sloge” Ivo Babić, Vjeko Ruškan, Ivica Lukšić samo su neka od tih imena.

Osim sportskog nadmetanja na travnjaku, publika će moći uživati i u glazbenim točkama kako bi humanitarna akcija bila upotpunjena i privukla što veći broj žitelja Nove Gradiške, ali i okolnih mjesta, te putnika namjernika da učine dobro djelo i svojim nesebičnim doprinosom pomognu djeci koja boluju od autizma.

Humanitarna akcija započet će u ponedjeljak 2.travnja predigrom kadeta u 15 i 30, a utakmica humanih zvijezda igrat će se od 16 i 30. Cijena ulaznice je 20 kuna, a za djecu do 15 godina starosti ulaz je besplatan. Ulaznice je moguće nabaviti i u pretprodaji u kafe barovima: Corner pub, Rubikon, In, Carpe diem, Soho baru i Caffe baru COD, a bit će dostupne i prije utakmice na stadionu “Sloge”.

no images were found

 

 

Komentari