U subotu 23. ožujka 2013. u Središnjici HSS-a održana je Obnoviteljska skupština Organizacije mladih HSS-a. Ujedno članovi Općinske organizacije HSS-a Općine Oprisavci bili su na jednodnevnom izletu u Oprisavcima.

Odlukom Skupštine jednoglasno je izabrano novo vodstvo koje će prema riječima novoizabranog predsjednika Mateja Orešković u naredne četiri godine provoditi planove i mišljenja mladih koji su izuzetno važni za daljnji rad u stvaranju bolje Stranke, a samim time i bolje budućnosti za mlade. Nećemo biti tihi i inertni, postavljat ćemo pitanja, tražiti prava i raditi za dobrobit mladih, poruka je novog vodstva Organizacije mladih HSS-a.
Na mjesto potpredsjednika izabrani su Suzana Cesnik, Antonio Babec, Dejan Friščić, Marko Marinović predsjednik Organizacije mladih HSS-a Brodsko posavske županije i Antun Marošević. Za glavnog tajnika je izabran Tin Cerovac, a dužnost blagajnika obnašati će Marijan Mikec.

 

Svečanosti su, osim predstavnika županijskih organizacija mladih, prisustvovali predsjednik HSS-a Branko Hrg, te mnogi drugi stranački dužnosnici, kao i kandidati za Europski parlament.
Predsjednik HSS-a Branko Hrg izrazio je veliko zadovoljstvo i čestitao mladima na ponovnom organiziraju.  Mladima je poručio  kako su  potrebni HSS-u i kako je uvjeren da će se mladi i aktivirati u radu Stranke i svojim idejama i prijedlozima dati svoj doprinos. “Mladima treba dati priliku da se kandidiraju na listama kako bi ulaskom u općinska i gradska vijeća mogli aktivno sudjelovati u provođenju programa HSS-a.“ Također je naglasio kako se prilikom sastavljanja liste za Europski parlament vodila briga da i mladi budu zastupljeni na njoj pa je tako ponosan što upravo iz Organizacije mladih HSS-a dolazi najmlađa na listi za Europski parlament Marija Kukić.
Delegati Skupštine ispred Organizacije mladih HSS-a Brodsko posavske županije  bili su Marko Marinović, Blaženka Andrić, Ana Rečić, Ana Lović i Tanja Matijević. Svojom nazočnošću podršku im je dao Davor Vlaović, predsjednik ŽO HSS-a Brodsko-posavske županije koji je istaknuo svoje zadovoljstvo što je od toliko delegata iz drugih županijskih organizacija HSS-a za jednog od potpredsjednika izabran predsjednik Organizacije mladih HSS iz Brodsko posavske županije.

 

IZLET U VUKOVAR

Općinska organizacija žena HSS-a Hrvatsko srce Oprisavci 10. ožujka 2013. godine organizirala je jednodnevni izlet Vukovar-Ilok. U pratnji su imali stručnog vodiča koji im je opisao povijest oba grada i pokazao najbitnije znamenitosti.U Vukovaru, gradu heroja i simbolu Domovinskog rata prvo su posjetili Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti te odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima. U Spomen domu posjetitelji su se prisjetili dana obrane domovinskog rata jer postav podržava neprekidno dopunjavanje arhivskom građom – vizualnom i audio građom – o danima obrane Vukovara.

Nakon Spomen doma uputili su se u panoramski pregled grada, a nakon toga do Križa na Dunavu koji je spomenik za sve one koji su svoj život dali za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Posjetili su još vodotoranj i stari vodotoranj te dvorac Eltz koji je obnovljen i nedavno ponovno otvoren.
Put je nastavljen do Iloka, najistočnijeg grada Hrvatske gdje su obišli Iločke zidine, dvorac obitelji ODESCALCHI i CRKVU SV. IVANA KAPISTRANA, zaštitnika Europe te stari vinski podrum iz 1801.godine.
Na povratku kući posjetili su Ovčaru i Memorijalno groblje žrtava  Domovinskog rata.
Put je oduševio kako starije članove tako i mlađe, atmosfera je bila odlična i svi su se složili kako je ovo jedno u nizu putovanja.

Autor: HSS

Komentari
Prethodni članakPreko granice pokušao prenijeti nekoliko stotina tisuća eura u devizama
Sljedeći članakMaloljetnik u posjedu cannabisa, dvije osobe ozlijeđene nožem