Danas, 23. veljače, u redakciju Radija Nova Gradiška zaprimili smo priopćenje za medije predsjednika Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Brodsko-posavske županije Davora Vlaovića. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Hrvatski seljak i hrvatsko selo su na koljenima zbog nemara i zanemarivanja Hrvatske Vlade koja svojim odlukama te lošom i nepravednom politikom ubija život na selu, a seljaka šalje u sustav socijalne skrbi.

HSS Brodsko-posavske županije traži od Vlade, koja zatvara oči i dopušta ili čak potiče uvoz mlijeka neprovjerene kvalitete, zaštitu mljekara i domaće proizvodnje.

Tražimo od Ministra poljoprivrede da podrži zahtjeve poljoprivrednih proizvođača i konačno postane ministar koji svojim autoritetom utječe na donošenje odluka kojima će štititi poljoprivredne proizvođače i poljoprivrednu proizvodnju.

Jednostrana odluka o obustavi otkupa mlijeka od prerađivača je nedopustiva, a Vlada i ministarstvo svojom šutnjom i odobravanjem potiču gušenje i uništavanje sela neposredno pred ulazak u Europsku uniju na sustavan i za jednu ozbiljnu Vladu koja brine o gospodarstvu, poljoprivredi i građanima neprihvatljiv način.
 
Hrvatska seljačka stranka Brodsko-posavske županije u potpunosti podržava seljake i udruge poljoprivrednika u njihovim nastojanjima za očuvanje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog prostora.

U potpunosti podržavamo današnje mirne prosvjede seljaka u Lužanima i Velikoj Kopanici jer Vlada do sada nije reagirala na zatraženu pomoć, prosvjedi su način kako probuditi uspavanu Vladu.

Prosvjedi su samo upozorenje Vladi da mora mijenjati svoj odnos prema selu i seljaku, a ukoliko se to ne dogodi HSS Brodsko-posavske županije će sudjelovati u organiziranju masovnih prosvjeda.

Pozivamo sve građane da podrže seljake i da im se pridruže.”

Predsjednik ŽO HSS-a
Davor Vlaović

Autor: Radiong

Komentari
Prethodni članakProsvjed u Lužanima zatišje pred buru, slijedi sastanak u N. Gradiški (photo)
Sljedeći članakVečeras smo gledali “Čaroliju odrastanja” (photo)