Još od vrtićkog doba djeca maštaju o tome što će jednog dana postati, što će raditi kad odrastu. Promatraju svoje roditelje koji im postaju prvi uzori, a onda pred kraj osnovne škole i sami počnu razmišljati o mogućnostima koje im se otvaraju. 

Učenici osmih razreda prvi će donijeti važne životne odluke već za nekoliko mjeseci. Možda su im gosti ponudili potpuno nove izazove, naime OŠ Ljudevita Gaja u Novoj Gradiški posjetili su Antonija Trupinić, mag. ing. aeronautike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, vojna pilotkinja i satnica te njezin kolega Robert Matok, mag. ing. aeronautike, vojni pilot helikoptera i instruktor letenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Učenicima od petog do osmog razreda predstavili su svoje životne priče i opisali posao koji je sve, samo ne jednostavan posao. Učenici su nakon predavanja postavljali pitanja gostima: kako se ponašati u slučaju da ti u letu nestane goriva, kolika je plaća jednog pilota, jesu li igrice poticajna i korisna priprema za navedeno zanimanje, kakav je osjećaj kad prvi put poletiš, kako ohrabriti mlade kadete na prvom letu, kao spriječiti mučninu pri letu, kako sigurno doskočiti pri iskakanju padobranom…

Želimo im još puno sigurnih letova, a učenicima hrabrosti da se odazovu izazovu!

Izvor/Foto: OŠ Ljudevita Gaja

Komentari
Prethodni članakEDUKATIVNO ZDRAVSTVENO PREDAVANJE: „To nisam ja – to je moja štitnjača”
Sljedeći članakStiže novi zakon: Evo tko će imati besplatno dopunsko zdravstveno