Članovi Hrvatske pjevačke skupine “Slavča” u suradnji s pjesnicima Književno likovnog društva “Rešetari” večeras su oduševili posjetitelje okupljene u novogradiškom Domu kulture sjajnom glazbeno pjesničkom večeri, “Lipanjskom večeri”.

Prije osam godina članovi ove skupine odlučili su u predvečerje Dana državnosti organizirati ovu manifestaciju kako bi uz pjesmu i stih, dali svoj doprinos Domovini, zemlji, zavičaju iz kojega potječemo i u kojemu živimo.

Tako je bilo i večeras. Hrvatska pjevačka skupina “Slavča” je oduševila posjetitelje odličnim odabirom starogradskih i zabavnih, domobljubnih pjesama, a poseban su blok posvetili našem pokojnom sugrađaninu, pjesniku, slikaru i boemu Josipu Pintariću Puci.

Svoj doprinos ovoj glazbeno pjesničkoj večeri dali su i članovi Književno likovnog društva “Rešetari” koji su odabranim stihovima oplemenili ovu lipanjsku večer: Evica Kraljić, Mirko Dubočanac, Vesna Dumičić, Ljubica Sedlaček, Ingrita Ivanišević, Veronika Devčić, Snježana Josipović, Stjepan Adžić, Marija Čavlina, Katarina Čavlina. Zvucima gitare i ove je godine za glazbenu pratnju bio zadužen Milenko Divjak -Majk, a rezultat svega ugodno provedena večer uz glazbu, tu zvonku radosti i odabrane stihove.

“Lipanjsku večer” su svojom nazočnošću uveličali predsjednica Gradskog vijeća grada Nova Gradiška dr. Ljepša Rakas Vujčić, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, predsjednik KLD “Rešetari” Ivan De Villla i sudionici ovogodišnje Likovne kolonije “Petrović”.

– Hvala vam što postojite, hvala na dvadeset godina neumornog promicanja pjesme, promocije našeg grada i kraja – istaknuo je, obraćajući se nazočnima, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

– Drago nam je da ste se i večeras okupili na našoj “Lipanjskoj večeri”. Srca su nam puna i želimo svima vama reći jedno veliko hvala što nas pratite i podržavate naš rad. Pred nama su brojni nastupi, a mi ćemo i dalje pjevati srcem i dušom – istaknula je predsjednica Hrvatske pjevačke skupine “Slavča” Marija Kičić.

A naša “Slavča” i ovoga se puta pokazala u svom najboljem izdanju, neumorni entuzijasti i zaljubljenici u glazbu, tu zvonku radost, stoga ima na njihovoj jubilarnoj godišnjici iskreno čestitamo i želimo puno uspješnih nastupa i plodonosnih godina!

 

Komentari
Prethodni članakOD 22. DO 27. LIPNJA Vatrogasna karavana Sava 2017.
Sljedeći članak“Svi smo uz tebe Hrva 2” – Pobjednici turnira ekipa “Malo Kasnimo” (FOTO GALERIJA)